La presidenta del consell administratiu del TNC, Sol Daurella, i el director artístic, Sergi Belbel, en la presentació del balanç (Foto:ACN)
La presidenta del consell administratiu del TNC, Sol Daurella, i el director artístic, Sergi Belbel, en la presentació del balanç (Foto:ACN)
Barcelona

El TNC aconsegueix el seu rècord històric d'ocupació en la temporada 2010/2011

El TNC tanca la temporada 2010/2011 amb un rècord d'ocupació del 79,44%. Malgrat haver perdut gairebé 30.000 espectadors, passant de 171.960 a 143.787, l'ocupació ha crescut si es té en compte la disminució de les funcions realitzades. Després de l'èxit, el Teatre Nacional ja té programades algunes de les funcions per la temporada 2011/2012, com una adaptació d'una poesia de Jacint Verdaguer.

Actualitzat
El TNC bat el seu rècord d'ocupació en aquesta temporada 2010/2011 amb gairebé un 80%, la dada més alta de la seva història, i manté 143.787 espectadors malgrat les dificultats econòmiques.

El director artístic del TNC, Sergi Belbel, ha valorat "molt positivament" la temporada, en què s'ha mantingut la qualitat i s'ha fomentat l'autoria catalana.

L'èxit d'ocupació queda reflectit en el projecte T6 a la sala Tallers, que ha estat la que comptabilitzat un percentatge més alt, un 82,91%, amb produccions com "Pedra de tartera", de Maria Barbal, amb un índex del 91,63%, i "Misteri de dolor", d'Adrià Gual.

A la Sala Gran, els espectacles que han atret més públic han estat "El misantrop", amb 22.266 espectadors i un 73,80% d'ocupació, i "Agost", l'èxit de la temporada i la segona obra més vista de la història del TNC amb 39.721 espectadors i un 92,16% d'ocupació.

Sergi Belbel, després de comentar el bon balanç, ha plantejat el programa que TNC preveu per la temporada 2011/2012 i n'ha avançat els primers espectacles. El director artístic ha citat que la temporada s'obrirà el 29 de setembre amb "Una vella, coneguda olor", de Josep Maria Benet i Jornet, que ell mateix dirigirà i que és un homenatge al pare de tota una generació d'autors i al teatre repertori.

Però sens dubte, el "plat fort" serà l'adaptació d'un poema de Joan Maragall, "El compte Arnau", dirigit per Hermann Bonnín i amb música de Lluís Vidal, acompanyats per la participació especial del Cor de la Cambra del Palau de la Música de Catalunya. A part de Joan Maragall, Jacint Verdaguer també serà als escenaris del TNC amb el recital del poema del "Canigó" per Lluís Solé i amb música en directe d'Eduard Iniesta i escenografia de Perejaume.

Belbel ha apuntat la importància de la música en aquesta nova temporada en obres com "Polzet", de la companyia tarragonina Pa Sucat; "El crim de Lord Arthur Savile", la nova proposta de la companyia Egos Teatre; o l'única producció internacional, "Raoul", del nét de Charles Chaplin, James Thiérrée, que mostrarà acrobàcies, dansa, teatre gestual i circ.

Anar al contingut