Tibet

"El Tibet no és lliure", assegura un monjo davant de periodistes estrangers

La Xina ha obert el pas cap al Tibet als periodistes estrangers i els primers resultats ja s'han fet notar. Desenes de monjos budistes s'han manifestat contra la falta de llibertat religiosa a Lhasa, la capital. Ho han fet davant d'un dels temples més sagrats per al budisme tibetà. Durant la protesta, un dels monjos ha cridat: "El Tibet no és lliure" i s'ha posat plorar, segons han explicat els periodistes estrangers.

Actualitzat

Una trentena de monjos s'han manifestat durant un quart d'hora davant del temple de Jokhang de Lhasa, un dels més sagrats per al budisme tibetà. També han cridat que el dalai-lama no era culpable de la violència registrada des del passat 14 de març, malgrat que Pequín el considera l'instigador de la revolta.

L'agència estatal Xinhua també ha informat de la protesta, tot i que de passada. No ha donat detalls i només ha informat que "el tour de periodistes estrangers ha estat interromput per un grup de lames". Per la seva part, els periodistes estrangers a Lhasa han explicat que durant la manifestació un dels monjos ha cridat: "El Tibet no és lliure" i s'ha posat plorar.

Mentrestant, la Xina ha anunciat que 600 manifestants més s'han entregat.

Anar al contingut