Sant Joan Despí

El testimoni de l'agressió als ferrocarrils diu que no va reaccionar perquè no sabia què fer i tenia por

Jesús Prieto és el noi que la nit del 7 d'octubre viatjava al vagó dels Ferrocarrils de la Generalitat on Sergi Xavier M. va agredir una menor equatoriana. Ell ho va viure sense fer res per frenar l'agressió, i des de llavors ha estat assenyalat per molts mitjans de comunicació per adoptar una actitud aparentment impassible. Prieto s'ha defensat públicament per primera vegada al programa "Els matins" de TV3. Diu que no va veure tota l'agressió i que quan ho va fer no va reaccionar perquè "no sabia què fer i tenia por". Denuncia que se l'ha jutjat injustament i que no s'ha preservat la seva identitat. Ha revelat, també, que algunes cadenes li han arribat a oferir més de 3.000 euros per aparèixer.

Actualitzat
Jesús Prieto, argentí de 23 anys que fa un any i mig que viu a Olesa amb la seva parella, ha relatat al programa "Els matins" de TV3 els fets del 7 d'octubre al vagó del comboi dels Ferrocarrils on va ser agredida la menor. Ell viatjava amb els auriculars a les orelles i la música bastant alta. Això, però, no li va impedir sentir com l'agressor parlava d'una persona marroquina i cridava alterat a través del telèfon mòbil que "ja l'agafarem i el matarem".

Prieto ha explicat que no havia presenciat tota l'agressió i que només havia vist com l'acusat estirava els cabells a la noia, així com els últims cops. No va veure, però, com li pessigava el pit perquè el mateix Sergi Xavier M. l'hi tapava. Tampoc la brutal coça que li va etzibar perquè estava mirant cap a una altra banda, buscant complicitat amb un altre passatger que no surt a la imatge. A part d'aquesta persona, Prieto ha explicat que n'hi havia una cinquena al fons del vagó i que tampoc va fer res.

A l'hora de respondre per què no va actuar, Prieto assegura que no sabia què fer i que no entenia per què atacava la noia. Va tenir por i va entendre que l'agressor era molt més alt i fort que ell. El noi també ha explicat que en un moment de l'agressió la noia va demanar a Sergi Xavier M. per què l'estava atacant i ell li va contestar "per immigrant, per puta immigrant".

Un cop Sergi Xavier va baixar del tren i la menor equatoriana es va aixecar, Prieto es va dirigir a ella per dir-li que ho denunciés, que hi havia càmeres que gravaven. Ella li va demanar d'on era.

Jesús Prieto, que ha acudit de forma voluntària, i sense embutxacar-se ni un euro per fer-ho, al programa que dirigeix i presenta Josep Cuní, ha dit que el seu objectiu era posar fi a les moltes "mentides" que s'han dit respecte a ell aquests últims dies. Prieto veu amb bons ulls el debat que s'ha obert respecte a la passivitat en aquests casos. Tot i així, denuncia que en cap moment s'ha preservat la seva identitat, tapant el seu rostre en la gravació, i que se l'ha jutjat sense coneixe'l i sense saber la seva versió dels fets.

Ha revelat que li han arribat ofertes de programes del cor per explicar el seu testimoni a canvi de diners, ofertes que començaven a partir de 3.000 euros. També ha explicat, però, que havia declinat les invitacions perquè no li agrada el tractament del cas que s'ha fet des d'aquests programes o cadenes.

Prieto, que està a Catalunya de manera legal, va personar-se als Mossos d'Esquadra quan van començar a difondre's les imatges a través dels mitjans de comunicació. Assegura que ho va fer per prestar declaració dels fets i no només, com s'ha arribat a dir, per protestar perquè no se li havia tapat la cara.

El jove, que ha agraït les mostres de suport, ha demanat que se'l deixi en pau i que ningú es torni a posar en la seva vida, perquè l'únic que vol és continuar vivint-la tranquil.
Anar al contingut