Una dona embarassada, en una imatge d'arxiu. (Foto: Reuters)
Una dona en avançat estat de gestació. (Foto: Reuters)
Barcelona

El test sanguini prenatal que detecta la síndrome de Down, disponible a partir del gener

Més de 50 hospitals privats de tot l'Estat oferiran a partir del 2013 aquesta prova prenatal per detectar precoçment alteracions cromosòmiques com la Síndrome de Down. La prova costa 700 euros, no suposa cap risc per a la mare o el fetus i pot evitar l'amniocentesi i la biòpsia corial.

RedaccióActualitzat
El test sanguini que es pot fer a partir de les 10 setmanes de gestació per detectar precoçment anomalies cromosòmiques com la síndrome de Down estarà disponible a partir del gener als principals hospitals privats de l'Estat.

Aquesta prova prenatal, que no té cap risc ni per a la mare ni per al fetus, té una precisió fins al 99% i només dóna un 0,1% de falsos positius, segons LABCO, el laboratori privat que l'ha desenvolupat.

A través de la sang de la mare s'analitza l'ADN fetal, mesurant la quantitat relativa de cromosomes en sang. Aquesta prova pot evitar l'obtenció de líquid amniòtic, amb una amniocientesi, i l'altra prova de diagnòstic, la biòpsia corial, que comporten un cert risc per al fetus.

La prova està indicada tant per a embarassos de risc com per als que no ho són. El test s'oferirà en més de 50 hospitals privats de tot l'estat espanyol, entre ells l'Hospital Quirón de Barcelona, a un preu de 700 euros.

Anar al contingut