Berlín

El terrorista d'Ansbach va jurar lleialtat a Estat Islàmic en un vídeo

Alemanya està en alerta pel cinquè atac violent en una setmana, l'últim a Ansbach, a Baviera, on un refugiat sirià ha mort en fer esclatar una bomba que ha ferit una desena de persones en un restaurant

RedaccióActualitzat

L'home que s'ha fet explotar aquest diumenge al sud d'Alemanya havia gravat un vídeo en què anunciava un atemptat en aquest país en nom de l'islam. El ministre de l'Interior alemany ha anunciat que han trobat una gravació en el telèfon mòbil de l'autor de l'atemptat d'Ansbach, a Baviera, amb una amenaça en àrab que anuncia un atemptat contra Alemanya en nom de l'Islam. En un vídeo, aquest refugiat sirià va jurar lleialtat a Estat Islàmic. 

A l'habitació on s'estava el suïcida, en un alberg d'Ansbach, la policia ha trobat material susceptible de ser utilitzat per fabricar bombes.

A més, l'agència de notícies Amaq, vinculada a Estat Islàmic, ha assegurat que el jove kamikaze va actuar a petició de l'organització. "L'autor de l'operació de martiri a Ansbach és un dels soldats d'Estat Islàmic", ha afirmat l'agència en un comunicat a les xarxes socials.

El ministre també ha dit que incrementaran la presència policial als aeroports i estacions de tren i a les fronteres després de l'atac a la localitat bavaresa.

En només una setmana Alemanya ha viscut una successió d'atacs amb un mateix objectiu: sembrar el terror. La policia investiga aquest últim episodi, que ha passat quan un refugiat sirià al qual se li va negar l'asil, ha fet esclatar una bomba a les portes d'un concert. La deflagració ha ferit dotze persones. L'agressor ha mort. Els fets han passat a Ansbach, a prop de Nuremberg, a l'estat de Baviera.

Aquest és el tercer atac violent a Baviera en una setmana, i el cinquè a Alemanya. Però els casos no tenen connexió entre ells. Es tracta de violència de diferent signe; en alguns casos es tracta de casos de bogeria i en altres, de presumpte terrorisme, que han posat en alerta les autoritats del país.

En aquest context, el Ministeri de l'Interior alemany ha informat que en aquests moments investiga 59 refugiats sol·licitants d'asil per presumptes inclinacions jihadistes. En una roda de premsa, el portaveu del ministeri, Tobias Playe, ha remarcat que cap dels autors dels últims atacs violents es troba entre les persones investigades.

En total, les autoritats alemanyes vigilen més de 500 persones considerades potencialment perilloses en els cercles islamistes i estan especialment atents també a 360 més que consideren "persones rellevants".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut