Corbyn encén la campanya (Reuters)
Corbyn encén la campanya (Reuters)
Londres

El terrorisme marca la campanya britànica a dos dies de les eleccions

El líder laborista, Jeremy Corbyn, acusa la primera ministra, Theresa May, d'haver retallat el pressupost en seguretat quan dirigia el Ministeri de l'Interior, i creu que ara és un bon moment perquè plegui

Actualitzat

La polèmica al voltant del terrorisme ha irromput en la campanya electoral britànica. Quan falten dos dies per a les eleccions, els principals candidats es llancen retrets sobre la seguretat, després dels últims atemptats al Regne Unit.

El líder laborista, Jeremy Corbyn, acusa la primera ministra, Theresa May, d'haver reduït el nombre de policies durant els sis anys que va ser ministra de l'Interior:

Corbyn: "May era al capdavant del Ministeri de l'Interior quan hi va haver les retallades a la policia, i ara diu que tenim un problema. Sí, tenim un problema: que no hauria hagut de retallar el nombre de policies."

Periodista: "Per tant, perquè quedi clar, a vostè li agradaria que May dimitís?"

Corbyn: "Miri, tenim eleccions dijous i potser és la millor oportunitat perquè plegui."

I May, que, segons l'última enquesta, ha vist reduït el seu avantatge electoral a només un punt, ha contestat que els serveis de seguretat tenen els recursos adequats malgrat que el mateix Corbyn va suggerir, diu, que se'ls retallés el pressupost.

"Hem protegit els pressupostos de la lluita antiterrorista. També hem aportat finançament per incrementar el nombre d'agents de policia armats. Des del 2015 hem protegit els pressupostos de la policia. I això malgrat que el Partit Laborista de Jeremy Corbyn va suggerir al Parlament que el pressupost de la policia es podia retallar."

Sobre l'atemptat de dissabte a Londres, les forces de seguretat han identificat dos dels autors de l'acció abatuts per la policia. Són Khuram Butt, britànic d'origen pakistanès conegut per la policia, i Rachid Redouane, de nacionalitat marroquina i líbia. La policia ha alliberat sense càrrecs tots els detinguts en relació amb l'atemptat.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut