Barcelona

El terratrèmol que va sacsejar Catalunya provoca rèpliques imperceptibles i sorpresa entre els ciutadans

El sisme, de magnitud 4,5 de l'escala de Richter i amb epicentre a Lourdes, ha anat seguit de rèpliques. Fins a un total de tretze, totes, però, de molt poca magnitud, entre 1 i 2 graus de l'escala Richter, que han passat desapercebudes per tothom. Per tothom menys per a la xarxa de sismògrafs de l'Institut Geològic de Catalunya. Aquestes rèpliques solen ser molt habituals, i de fet és probable que els sismògrafs francesos, més pròxims a l'epicentre, n'hagin registrat més d'un centenar. Tot i que no se'n descarta alguna de magnitud 3 o 4, el més normal és que en les pròximes hores i dies, aquestes rèpliques vagin decreixent fins a desaparèixer.

Actualitzat
El terratrèmol es va registrar a les 19.20, va durar pocs segons i va ser percebut de forma desigual a Catalunya. On més es va notar va ser a la demarcació de Lleida i en algunes poblacions de la província d'Osca. El sisme no va provocar danys. Com a molt, algun ensurt i sorpresa a la gent que el va notar, malgrat que els sismòlegs no deixen de repetir-nos que aquest fenomen a Catalunya no és extraordinari.

Catalunya, especialment els Pirineus i la costa, es troben en una zona sísmica, i per això no és estrany que periòdicament hi hagi moviments de terra. L'últim terratrèmol de característiques similars a Catalunya es va registrar el setembre del 2004, amb epicentre a Queralbs.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut