El terratrèmol del Japó i el tsunami posterior no provoquen víctimes ni danys importants

L'hipocentre s'ha localitzat a uns 10 quilòmetres de profunditat davant la costa de la zona de Fukushima

Actualitzat

Alerta per tsunami al Japó aquest dilluns després del terratrèmol de magnitud 7,4 en l'escala de Richter que ha sacsejat la costa del Pacífic del país. L'hipocentre s'ha localitzat a uns 10 quilòmetres de profunditat davant la costa de la zona de Fukushima. El Servei Meteorològic japonès ha alertat que hi podia haver onades de fins a 3 metres, però finalment no ha passat res de greu, i les onades no han superat el metre d'alçada.

Segons diversos mitjans de comunicació del país, ni el terratrèmol ni el petit tsunami posterior no han provocat víctimes ni tampoc danys greus. De tota manera, i com a mesura de prevenció, els serveis de trens de l'est del Japó han quedat suspesos després del sisme. Les diferents companyies elèctriques estan comprovant si hi ha afectacions a les diferents plantes nuclears de la zona, entre les quals hi ha la de Fukushima, que va rebre greus destrosses a causa del tsunami del març del 2011.

L'únic problema que s'ha sabut és l'aturada del sistema de refrigeració de combustible de la central Fukushima 2, però s'ha activat un funcionament alternatiu, per la qual cosa no es considera que la situació sigui perillosa. El terratrèmol d'aquell any va tenir una magnitud 9, va provocar la greu crisi nuclear de Fukushima i, des d'aleshores, totes les plantes nuclears a la costa del Pacífic estan tancades.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut