Pequín

El terratrèmol de 6,7 graus a Taiwan deixa incomunicada bona part d'Àsia

El sistema de comunicacions a l'est d'Àsia ha quedat afectat de manera greu després que ahir un terratrèmol va sacsejar la zona. Gran part de les telecomunicacions entre la Xina continental, Taiwan, els Estats Units i Europa estan tallades, i les de les Filipines, Indonèsia, Tailàndia, Singapur, Corea del Sud i el Japó estan afectades. El terratrèmol va ser a la tarda a Taiwan, però s'han anat registrant rèpliques de fins a 6,2 graus a l'escala oberta de Richter. Com a conseqüència de les sacsejades han mort dues persones.

Actualitzat
Les conseqüències del terratrèmol d'ahir a Àsia s'estan deixant notar, i molt, en el sector de les comunicacions. Segons ha informat l'agència oficial xinesa, la majoria de les telecomunicacions entre la Xina, Taiwan, els EUA i Europa han quedat tallades a causa del terratrèmol que va afectar ahir Taiwan. A les Filipines, Indonèsia, Singapur, Tailàndia, Corea del Sud i el Japó estan afectades, però han arribat a quedar interrompudes.

China Mobile i China Telecom han informat que el sisme, de 6,7 graus a l'escala de Richter, ha trencat sis cables submarins que enllacen les xarxes de comunicacions submarines del país amb els Estats Units a través de l'oceà Pacífic. Els tècnics temen que poden trigar fins a tres setmanes a reparar els danys, tot i que ja han començat a treballar.

A Hong Kong la meitat dels serveis tenen problemes de funcionament. A les Filipines, les quatre principals companyies de telecomunicacions tenen el servei afectat o interromput. Els talls afecten les línies telefòniques i les connexions a internet. Hi ha problemes similars a Jakarta, Bangkok i Singapur. Les companyies treballen per restablir com més aviat millor el servei.

A Taiwan també hi ha dos cables submarins trencats i es preveu que la reparació no estarà a punt fins d'aquí a tres setmanes. La central nuclear del país, en canvi, no ha sofert danys i ha continuat funcionant malgrat el terratrèmol.

D'altra banda, els serveis sismològics asiàtics han advertit que les rèpliques del sisme poden ser de fins a 5 graus a l'escala de Richter i es poden repetir al llarg de la setmana que ve. El terratrèmol ha provocat la mort de dues persones i ferides a 42.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut