Madrid

El tenor Plácido Domingo guanya la primera edició del Premi Birgit Nilsson

El tenor Plácido Domingo rebrà a finals d'any el nou Premi Birgit Nilsson, el més gran de la música clàssica, dotat amb un milió de dòlars. El guardó el va crear la llegendària soprano sueca Birgit Nilsson abans de morir, fa quatre anys, per distingir persones amb una trajectòria excepcional en l'òpera o la música clàssica. Nilsson va escollir personalment Plácido Domingo com a guanyador de la primera edició i l'elecció s'havia mantingut en secret fins ara, quan ho ha anunciat la fundació que administra el llegat de la cantant. Domingo i Nilsson van coincidir per primera vegada l'any 1969, en una representació de "Tosca" al Metropolitan de Nova York.

Actualitzat
El tenor Plácido Domingo ha estat el guanyador de la primera edició del Premi Birgit Nilsson de música clàssica, dotat amb un milió de dòlars, segons ha anunciat la fundació que administra el llegat de la soprano dramàtica sueca. Nilsson va deixar com a llegat abans de morir el seu desig de premiar cada dos o tres anys la trajectòria excepcional en el camp de l'òpera i els concerts.

El nom del primer guanyador el va escollir la mateixa Nilsson i s'ha mantingut en secret fins ara. "Ella va voler honorar un dels grans cantants d'òpera de tots els temps, la contribució del qual al món de l'òpera i els concerts no admet comparació", ha explicat el president de la fundació, Rutber Reisch.

Nilsson i Domingo van cantar junts per primera vegada el 15 de febrer del 1969 a Nova York, a l'òpera del Metropolitan, durant una funció de "Tosca". En aquella ocasió, la soprano va destacar l'actuació del tenor espanyol, i va declarar que Domingo "va ser un increïble Cavaradossi, l'actuació va ser superba, va interpretar el paper, el va estimar i el seu cant va ser preciós".

Domingo rebrà el premi en una cerimònia que se celebrarà a finals del 2009 a Estocolm. El tenor és un dels intèrprets més distingits i, entre d'altres, ha obtingut el títol de Cavaller Honorari de l'Imperi Britànic o la Legió d'Honor francesa.
Anar al contingut