Peralada

El tenor Jonas Kaufmann triomfa en el concert de clausura del Festival de Peralada

El tenor alemany es fica el públic de Peralada a la butxaca en el seu concert al festival empordanès. Acompanyat per l'orquestra de Cadaqués, va interpretar algunes de les àries més conegudes del repertori italià i francès.

RedaccióActualitzat
El tenor alemany Jonas Kaufmann, considerat un dels més excepcionals de la seva generació, va triomfar a Peralada en el seu concert que va clausurar el festival empordanès.

Només amb la primera ària de "La Gioconda", de Ponchielli, el tenor alemany Jonas Kaufmann es va ficar el públic de Peralada a la butxaca. Acompanyat per l'Orquestra de Cadaqués, dirigida per Jochen Rieder, va interpretar algunes de les àries més destacades del repertori alemany, italià i francès. No hi van faltar personatges d'òperes com "Cavalleria Rusticana", de Mascagni; "Guillem Tell", de Rossini, o "Carmen", de Bizet.

Trencant amb el tenor "bon noi"

El tenor alemany va explicar a TV3: "Sempre estic buscant aquelles petites parts, com Don José a "Carmen", el duc a "Rigoletto", on el tenor no és aquell bon noi que aconsegueix la noia al final..."

Kaufmann va oferir a Peralada un recital líric amb el qual va mostrar la gran versatilitat que té com a intèrpret que, a més, vol acostar l'òpera a tot tipus de públic.

Emocions perennes

"Aquestes melodies, escrites 150 anys enrere, estan tan plenes d'emocions... Penso que, si els espectadors es familiaritzen amb les peces, es convertiran en amants de l'òpera", va dir durant l'entrevista a TV3.

Tot i que Kaufmann defuig de l'etiqueta de tenor del moment, la gran ovació que va rebre dels assistents el va fer sortir fins a cinc vegades a fer un bis.

Aquest ha estat l'únic concert que Jonas Kaufmann ha ofert a Catalunya i a tot l'Estat aquest any.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut