Barcelona

El temps tendeix a millorar tot i que dissabte encara plourà en punts del nord

La part forta de la pertorbació ja ha passat i el temps tendeix a millorar. Aquesta matinada encara poden reaparèixer ruixats cap a l'Ebre, però serien aïllats. Pocs núvols a la resta de Catalunya i temperatures més baixes aquesta nit. Dissabte a la tarda, tornarà a ploure en punts del nord, però no ho farà al sud ni a la costa.

Actualitzat
Millora per al tram final de la Setmana Santa
 
El cap de setmana, el temps presenta una clara millora a Catalunya, però dissabte encara no acabarà de fer net. La pertorbació que ens ha acompanyat aquests dies començarà a desdibuixar-se i això propiciarà l'aparició de grans clarianes, sobretot al llarg del matí. Però després tornaran a créixer nuvolades, que derivaran en alguns ruixats o tempestes al terç nord. Les temperatures mínimes baixaran. Les màximes pujaran una mica, especialment cap al sud. La tramuntana a l'Empordà i el mestral a les Terres de l'Ebre guanyaran força al final del dia.

Al País Valencià i les Balears el cel també es veurà parcialment ennuvolat, amb risc d'algun ruixat de tarda, molt feble, a les muntanyes de Castelló i al nord de les illes.

Diumenge ja no tindrem cap pertorbació a la vora i això farà que els núvols acabin de marxar i el dia sigui radiant de sol, tot i que serà ventós als dos extrems de Catalunya.  Les temperatures començaran a remuntar. Dilluns de Pasqua acabarem el període de Setmana Santa amb total estabilitat. Farà sol arreu i durant tot el dia. Però serà una treva molt curta. De matinada tornarà a ennuvolar-se. Segons indiquen els mapes avui, el temps tornaria a complicar-se a partir de dimarts, amb pluges generalitzades i un nou descens de les temperatures. Dimecres i dijous quedarien restes d'inestabilitat en forma de ruixats al terç nord.

Per als viatgers...

A la resta de la península Ibèrica també trobareu un temps insegur.  Dissabte tornaran els ruixats i les tempestes intenses al terç nord peninsular, amb algun ruixat  feble a l'extrem sud. A partir de diumenge, les condicions milloraran, s'obriran moltes clarianes i només quedarà alguna traça de pluges al Cantàbric i illes occidentals de les Canàries. Dilluns farà sol i a tot estirar caurà alguna gota al Cantàbric i a l'oest de les Canàries.

I si heu escollit algun dels destins tradicionals de la resta d'Europa, aquí en teniu quatre dades que us poden ser d'utilitat:

Londres: Influència de l'anticicló. Cel mig ennuvolat. Les temperatures pujaran fins als 13 graus. Mínimes al voltant dels 5 graus.

París: Temps insegur. Dissabte i diumenge pot caure alguna precipitació. Temperatures amb valors d'entre 14 de màxima i 4 de mínima.

Berlín:
Cel variable, amb poca possibilitat de precipitacions. Dissabte el cel estarà més cobert. Les temperatures es mantindran força baixes, gairebé sempre al voltant dels 5 i 8 graus.

Roma: Temps inestable. Arriben nuvolades per al cap de setmana i algunes gotes. Les màximes es mouran a l'entorn dels 20 graus.

Praga: Temps molt variable, insegur, amb possibilitat d'alguns ruixats o tempestes de tarda dissabte i dilluns. La resta de dies cel variable. Temperatures màximes de 7 graus.

Viena: Nuvolositat d'evolució, però farà sol durant la primera meitat del dia. Les temperatures màximes, entre els 8 i els 12 graus.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut