Barcelona

El temps millora a Catalunya i ja no plou ni neva amb tanta intensitat

Protecció Civil manté activat en fase d'alerta el Pla Neucat, tot i la millora de les condicions meteorològiques. La neu i el gel encara provoquen problemes en una vintena de carreteres del Pirineu i el Prepirineu lleidatà i per circular per moltes de les vies secundàries és necessari l'ús de cadenes i extremar les precaucions. Els alumnes que no han pogut assistir a classe aquest dimarts han estat un total de 1.050, una xifra molt per sota de la dels 7.000 de dilluns. En les properes hores, es preveu que les pluges continuaran i que les temperatures es mantindran sense canvis.

Actualitzat
La Direcció de Protecció Civil de la Generalitat manté activat el Neucat pels gruixos de neu que s'acumulen a les carreteres tot i que les incidències que el fred, la pluja i la neu han provocat a tot Catalunya ja s'estan normalitzant.

En les pròximes hores s'espera que les nevades seran menys intenses i restringides a cotes més altes, de 1.400 a 1.700 metres. Les precipitacions han substituït la neu i s'esperen ruixats a bona part del país. La pluja continuarà caient també previsiblement dimecres i dijous i podria causar noves incidències.

Aquest dilluns el temporal ha afectat el trànsit aeri de l'aeroport del Prat. Hi ha hagut retards en la majoria de vols procedents de l'Estat i el pont aeri ha quedat interromput durant cinc hores.

Primera víctima mortal

Una persona ha mort a Anglesola aquest dilluns quan el vehicle que conduïa ha sortit de la calçada a causa d'una placa de gel i s'ha precipitat al canal d'Urgell. L'accident ha passat a tres quarts de deu del matí al quilòmetre 119 de la carretera C-53, al terme d'Anglesola. Ha estat l'accident més greu del matí, però s'han produït fins a 20 sinistres més que han provocat problemes, com el que ha tallat l'autovia A-2 a Bell-lloc d'Urgell, quan un camió ha quedat travessat a la via.

Complicacions també nombroses les que hi ha hagut a la C-58 al seu pas per Vacarisses, a la comarca del Vallès Occidental. Un cotxe ha bolcat a causa de les plaques de gel que s'han format a la calçada. Els Mossos d'Esquadra han tallat la circulació en aquest punt de la xarxa viària, primer en tots dos sentits de la marxa i després únicament en sentit nord. A més, són obligatòries les cadenes en algunes carreteres de la Noguera, els Pallars, la Segarra, el Solsonès i l'Alta Ribagorça.

Precaució al volant

El gel, la neu i la pluja dificulten considerablement la conducció. Per això, el director general de Protecció Civil, Josep Ramon Mora, ha demanat conduir amb les màximes precaucions possibles: "Cal evitar frenar bruscament, reduir la velocitat, ampliar la distància de seguretat i evitar els avançaments."

El Servei Català de Trànsit ha alertat de l'ús obligatori de cadenes en un total de 25 carreteres de la demarcació de Lleida i la Catalunya Central.

Més de 1.000 alumnes sense classe

On també es va recuperant la normalitat de mica en mica és a les escoles. Aquest dimarts només 1.050 alumnes s'han quedat sense poder assistir a classe, en detriment dels 7.000 alumnes que s'hi van quedar dilluns.

Segons la Conselleria d'Educació, a les comarques de Lleida no s'ha tancat cap centre escolar i els alumnes que s'han hagut de quedar a casa ha estat a causa de la suspensió de rutes escolars per carretera. L'únic col·legi que ha tancat ha estat el de Gòsol, al Berguedà, que ha deixat sense classe tretze alumnes.

Desembre de rècord

A l'espera del que pugui passar d'aquí a final de mes, el desembre ja ha deixat registres rècord pel que fa a baixes temperatures. Aquest divendres va ser el dia més fred des del desembre del 2001 a l'Empordà, mentre que a Lleida o a l'Observatori Fabra de Barcelona ens hem de remuntar a quatre anys enrere, al febrer del 2005, per trobar un dia tan fred.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut