Barcelona

El temporal travessa Catalunya amb incidències viàries, ferroviàries i rius crescuts

A les comarques del Garraf, l'Anoia i l'Alt Penedès és on hi ha hagut precipitacions més violentes, sovint acompanyades de pedregades

Actualitzat

Tarda de dimecres de pluges abundants a tot Catalunya. El temporal va entrar pel sud-oest del país i va avançar cap al nord-est. A les comarques del Garraf, l'Anoia i l'Alt Penedès és on va haver les precipitacions més violentes, sovint acompanyades de pedregades. El front va entrar a Barcelona amb pluja intensa, vent i calamarsa, i va arribar avançada la tarda a Girona.

A primera hora de la tarda, la Direcció General de Protecció Civil va posar en alerta el Pla Especial d'Emergències per Inundacions (Inuncat) per les incidències que va provocar el temporal de pluja intensa amb calamarsa en alguns punts del territori. Protecció Civil va demanar "molta prudència" a la ciutadania i evitar els desplaçaments.

 

 

 

Fins a les nou del vespre, els Bombers van rebre 252 avisos relacionats amb la tempesta, la majoria per retirar arbres. El Vallès Occidental (44), l'Anoia (42) i el Baix Llobregat (32) van ser les comarques des d'on s'han realitzat més avisos. Per la seva banda, el telèfon 112 d'Emergències va rebre 420 trucades, la majoria al Vallès Occidental (70), Anoia (63), Baix Llobregat (46) i Barcelonès (35).

A causa del temporal, la falta de subministrament elèctric va afectar 2.344 abonats al Vendrell i 7.616 més a Igualada.

 
  Afectacions viàries i ferroviàries

A l'Alt Penedès, la calamarsa va reduir la visibilitat a les autopistes AP-7 a Avinyonet del Penedès i C-32 a Sant Pere de Ribes. A diverses carreteres es van reduir el límit de velocitat a causa de les pluges. La carretera C-37 a Querol va quedar tallada durant la tarda de dimecres per una esllevissada. Podeu consultar les incidències actualitzades al portal del Servei Català de Transit.

D'altra banda, la circulació de la línia ferroviària R-16 entre Vandellòs i Mont-roig també es a aturar per les condicions meteorològiques adverses.

 

Tancats els accessos als rius Ondara i Sió

Alguns rius, rieres i torrents de les zones afectades per les intenses pluges comencen a baixar molt plens, com per exemple el riu Francolí, a la zona de Vimbodí. Al llarg de la tarda, pot haver-hi risc de desbordament d'alguns rius.

Protecció Civil ha tancat els accessos als rius Ondara i Sió, segons ha anunciat el subdirector Sergio Delgado en una entrevista al canal 3/24. Més tard, també s'han tancat els accessos a la llera del riu Gurri, a Roda de Ter, després que hagi crescut a causa de les pluges.

 


També s'ha demanat als ajuntaments el tancament del pas elevat del riu Llobregat entre Sant Boi de Llobregat i Sant Joan Despí.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut