Barcelona

Els 40 centímetres que han caigut a les estacions d'esquí disparen les reserves hoteleres

La Generalitat manté activat el pla Neucat en vuit comarques catalanes, encara que només estan en alerta la Vall d'Aran, l'Alta Ribagorça i el Pallars Sobirà. El temporal de vent i neu provoca problemes sobretot a les carreteres dels Pirineus. A tall d'exemple, a Andorra només hi poden accedir els vehicles que porten cadenes. Les importants quantitats de neu que ha portat el fred tenen conseqüències positives per al sector del turisme, perquè poden salvar la temporada d'esquí. Més preocupats estan els pagesos, que veuen les gelades com una amenaça per a les seves plantacions, que ja han florit.

Actualitzat

En les pròximes hores encara nevarà una mica a la Vall d'Aran, però en general dijous serà sinònim d'una petita treva en les precipitacions. El que sí que continuarà és el vent i el fred a la majoria de comarques.

L'alerta del Neucat només és vigent a la Vall d'Aran, el Pallars Sobirà i l'Alta Ribagorça, mentre que el pla d'emergències es troba en fase de prealerta a l'Alt Empordà, l'Alt Urgell, la Cerdanya, el Pallars Jussà i el Ripollès.

Les nevades han generat problemes a les vies dels Pirineus, el port de la Bonaigua continua tancat des de dilluns, així com l'accés al pla de Beret a la C-142b. I és obligatori l'ús de cadenes en 23 punts més de la xarxa viària catalana.

Però si algú ha acollit amb bones expectatives les nevades d'aquests dies són les estacions d'esquí catalanes, que diuen que obren una bona perspectiva de cara a la Setmana Santa després d'una temporada molt irregular per la falta de neu.

En alguns punts del Pirineu gironí s'han acumulat fins a 40 centímetres de neu nova i això ha animat força esquiadors a acostar-se a les pistes. La millora més notable, però, han estat les reserves per Setmana Santa, que en alguns punts han pujat del 60 al 80%.

Per contra, els pagesos lleidatans estan preocupats per les glaçades, que constitueixen una seriosa amenaça per a les plantacions de fruita, sobretot les de préssecs, nectarines i peres, que ja tenen la floració molt avançada. Per intentar minimitzar l'impacte de les glaçades, s'ha preparat un dispositiu que activa el reg per aspersió quan les temperatures cauen.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut