El fort onatge s'ha emportat part del formigó que protegeix el port de Bermeo.
El fort onatge s'ha emportat part del formigó que protegeix el port de Bermeo. (Foto: EFE)
Madrid

El temporal no afluixa a la cornisa cantàbrica

La costa cantàbrica i el litoral atlàntic gallec continuen en estat d'alerta per la pluja i el vent. El temporal afecta zones de Galícia, Astúries, Cantàbria i el País Basc, que tot just es recuperen de les destrosses que hi ha hagut aquest diumenge a diferents punts de la costa. El vent pot tornar a arribar als 100 quilòmetres per hora i s'esperen onades de més de 8 metres. A Lugo, un adolescent va desaparèixer per un cop de mar.

RedaccióActualitzat

Situació d'alerta al nord-oest de la península Ibèrica, sobretot al cantàbric i al litoral atlàntic gallec, on s'esperen onades de més de 8 metres d'alçada i ratxes de vent de gairebé 100 quilòmetres per hora. El cap de setmana ja ha estat complicat en aquests punts, on el temporal ha provocat nombrosos danys a moltes poblacions costaneres de Galícia, Astúries, Cantàbria i el País Basc.

A Galícia, concretament, l'Agència Estatal de Meteorologia manté activada l'alerta taronja (risc important) a Lugo, Pontevedra i A Corunya, per onades que oscil·laran entre els 5 i els 8 metres. Aquest matí s'ha reprès el dispositiu per intentar trobar el jove de 15 anys que aquest diumenge es va emportar un cop de mar, quan anava en bicicleta pel passeig marítim del municipi de Foz, a Lugo. Mentrestant, la pujada de la marea ha provocat que s'hagi tallat l'autovia que uneix Marín i Pontevedra.

A Astúries també hi ha situació d'alerta pels forts vents de l'oest i onades que poden arribar als 9 metres d'altura. La població de Laredo, a Cantàbria, va tornant a la normalitat després de les destrosses causades ahir pel fort temporal. I al País Basc es manté l'emergència tant a Biscaia com a Guipúscoa, per vents que poder ser de força 8. A la localitat de Bermeo, els operaris treballen per reparar el dic del port després del seu trencament per culpa de les fortes onades.

 

 

 

Anar al contingut