El temporal deixa al descobert restes romanes a les costes de Cadis

Actualitzat

El pas del temporal per les costes andaluses ha deixat al descobert restes de calçada romana i aqüeducte al terme municipal de Barbate, a Cadis.

Es tracta de la calçada romana que connectava Cadis amb altres ciutats de l'època, i de peces de l'aqüeducte que duia aigua des de les fonts de la zona de Jerez de la Frontera.

L'Associació per la Investigació i Difusió del Patrimoni de la província de Cadis ha informat que ja se sabia l'existència de les restes, però que fins ara no havien emergit. També ha explicat que el fet que la sorra ho cobrís ha fet que es preservés bona part de l'estructura. Tot i així, a simple vista només es veuen tres costats dels quatre que suposadament té el recinte.

 

 

De moment, les restes arqueològiques estan sota vigilància policial fins que les autoritats competents decideixin què fer-ne. L'Ajuntament té la intenció de traslladar un requeriment que inclourà la sol·licitud de protecció d'aquestes restes. També iniciarà un procés d'estudi d'aquestes troballes per a la posterior catalogació.

ARXIVAT A:
Arqueologia
Anar al contingut