Barcelona

El temporal de vent del cap de setmana causa destrosses al mobiliari urbà i caiguda d'arbres

El temporal de vent del cap de setmana va de baixa després de deixar enrere un reguitzell d'incidències, cap de conseqüències greus. Els Bombers han rebut més de 300 avisos i es manté activada l'alerta per mala mar i risc d'allaus.

RedaccióActualitzat
El temporal de vent d'aquest cap de setmana va cada cop a menys després que al llarg del dia ha bufat amb força fins a registrar-se valors huracanats, com els 160 km/h del santuari de Queralt o els 175 de Portbou. Les fortes ràfegues han deixat un reguitzell d'incidències arreu del territori, cap amb conseqüències greus o ferits.

Destrosses al mobiliari urbà i caiguda d'arbres és el que ha motivat la majoria de trucades que ha rebut el telèfon d'emergències 112, més de 500 des de dissabte al migdia, que s'han traduït en més de 300 avisos als Bombers.

Justament, un arbre ha estat la causa de la interrupció de la circulació de trens de l'R-3 a Ripoll i a Figaró. També s'han tallat dues carreteres comarcals del Prepirineu. Les fortes ratxes han convertit les parades de la Fira de la Tòfona, al Berguedà, en una pila de ferralla i han fet malbé algunes instal·lacions. Milers d'usuaris s'han quedat sense subministrament elèctric.

L'Alt Empordà, a més dels efectes de la tramuntana, també s'ha vist afectat pel temporal marítim, amb onades que han superat els dos metres.

Protecció Civil ha desactivat l'alerta pel vent i a la matinada desactivarà l'alerta pel mal estat de la mar.

Però continua la prealerta pel perill fort d'allaus al Pirineu, on, al llarg del dia, el torb ha estat el protagonista. La neu obliga a tallar diferents carreteres. A la demarcació de Lleida està afectada la C-28 entre Vaquèira i el Refugi d'Ares, incloent-hi el Port de la Bonaigua, en tots dos sentits de la marxa. I pel mateix motiu, a la demarcació de Girona, la GIV-4016 està tallada a Ger.

Incendis al Rosselló i a Castelló

Un incendi forestal a la part nord-catalana de les Alberes ha posat en alerta unes hores els Bombers de la Generalitat i les ADF de l'Alt Empordà. El foc, que s'ha iniciat cap a tres quarts de cinc de la tarda, s'ha localitzat a la zona de Perafita, entre les poblacions de Cervera i Banyuls de la Marenda, al Rosselló. El fortíssim vent de tramuntana ha dificultat les tasques d'extinció als bombers francesos, que hi han destinat unes dotze dotacions. Tot i això, no han necessitat l'ajuda dels companys catalans, que es trobaven a uns quilòmetres veient l'evolució de l'incendi. El foc s'ha donat per controlat just abans que es pongués el sol.

El vent també ha estat la causa de les dificultats que han tingut els bombers per apagar l'incendi que des de la matinada cremava a Llucena, a l'Alcalatén. Finalment, aquesta tarda han aconseguit estabilitzar-lo. En aquesta zona, les ratxes han arribat a 120 quilòmetres per hora, motiu pel qual els mitjans aeris no han pogut actuar fins que, passades unes hores, ha disminuït el temporal. A conseqüència del foc i del fum, s'han evacuat diverses cases i s'han tancat a la circulació dues carreteres comarcals.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut