El temporal de neu ha obligat a activar l'alerta a una trentena de províncies espanyoles
El temporal de neu ha obligat a activar l'alerta a una trentena de províncies espanyoles
Madrid

El temporal de neu i fred activa l'alerta a 33 províncies de l'Estat

El fred i la neu seran els grans protagonistes a gran part de l'Estat durant el pont de la Puríssima, que arrenca aquest divendres. L'Agència Estatal de Meteorologia ha activat l'alerta per temporal a 33 províncies espanyoles. Les previsions apunten que el mal temps s'allargarà fins al final del pont i provocarà problemes a gran part de la xarxa viària del centre i nord de la Península. Galícia, Astúries, Cantàbria, Navarra i el País Basc són alguns dels punts més afectats pel temporal.

Actualitzat
El temporal de fred i neu que afecta a bona part del centre i nord d'Europa i que ha provocat restriccions a bona part dels aeroports europeus, ha arribat també a la Península. De moment, l'Agència Estatal de Meteorologia ja ha activat l'alerta a 33 províncies espanyoles i Protecció Civil ha alertat que el mal temps afectarà especialment punts com Cantàbria, Castella-la Manxa i Galícia, on l'acumulació de neu i gel ja ha provocat alguns accidents i ha deixat a més de 22.000 alumnes gallecs sense escola.

Al País Basc, Astúries i Cantàbria hi ha tres ports de muntanya tancats, i la neu caurà a cotes entre els 200 i els 500 metres, mentre que a Madrid la neu podria arribar a gruixos de tres centímetres. Davant la previsió de nevades, el Ministeri de Foment ha activat un dispositiu especial per evitar que es col·lapsi la ciutat.

Les autoritats han recomanat extremar les precaucions a la carretera, utilitzar cadenes als punts més conflictius i fer servir el transport públic per evitar col·lapses.
Anar al contingut