Madrid

El temporal de neu atrapa 1.400 camions a l'AP-1 i fa tancar 23 ports de muntanya

La primavera comença amb un temporal de neu amb conseqüències destacades a la meitat nord de la península Ibèrica. Hi ha sis comunitats en alerta, 23 ports de muntanya tancats, en 44 més cal circular amb cadenes, s'ha vist afectat el funcionament dels aeroports i la xarxa ferroviària i més de 5.000 alumnes s'han quedat sense classe. La província més afectada és Burgos. L'autopista AP-1 ha estat tancada fins a la una del migdia, cosa que ha atrapat 1.400 camions, que s'han trobat amb llargues cues per continuar el seu camí. El mal temps també ha obligat a suspendre les connexions marítimes amb les Illes Balears.

Actualitzat

Tant bon punt s'ha reobert l'autopista de Burgos, la Guàrdia Civil ha organitzat combois escortats amb màquines llevaneu per desfer l'embús de camions. A la ciutat hi ha 25 centímetres de neu i la Direcció General de Trànsit recomana no passar-hi fins dijous. El temporal també manté bloquejats diversos ports de muntanya de Cantàbria, La Rioja i Navarra. La pluja també ha causat inundacions a Santander i el riu Pas s'ha desbordat.

La circulació ferroviària s'ha suspès temporalment entre Vitòria i Miranda de Ebro, Burgos i Alsasua i s'han hagut de cancel·lar diversos vols als aeroports de Sant Sebastià i Pamplona.

A Andalusia, Galícia i les Balears, els principals efectes negatius els ha causat el vent. S'han anul·lat diverses rutes entre les Illes i connexions amb la Península.

Al País Basc el temporal de neu ha obligat a tallar la circulació de camions en direcció a Burgos i ha desbordat temporalment la ria de Bilbao.

A les Canàries s'ha donat per acabada la situació d'alerta i s'han reobert les escoles, que dilluns van estar tancades. La pluja i la neu havien obligat a tallar diverses carreteres i també les tres vies que condueixen al Parc Nacional del Teide.

A les poblacions de Carcaixent i Nàquera, al País Valencià, dilluns a la nit no es van poder cremar les falles a causa del vent.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut