Barcelona

El temporal arriba al litoral de Barcelona i Tarragona amb fort vent, i obliga a suspendre el trànsit marítim

Es manté activat el pla Procicat, en fase d'alerta, pel vent fort a les comarques del litoral i el prelitoral de Barcelona i Tarragona, on ja ha arribat el temporal. Les ratxes superen els 80 quilòmetres per hora. Pel que fa a les pluges, es concentren al Baix Ebre i el Montsià. El temporal marítim és notable, i per això s'ha suspès la connexió entre Catalunya i les illes Balears amb vaixell. La companyia Transmediterrània no té previst reprendre les rutes abans d'aquest dimecres.

Actualitzat
Al conjunt de Catalunya, els bombers de la Generalitat ja han fet 261 serveis des de dilluns a les deu de la nit i fins a aquest dimarts a les quatre de la tarda. La majoria dels serveis de les últimes hores s'han fet per retirar arbres i branques que han caigut a la via i algun pal de la llum que estava a punt de caure. En els darrers serveis es comença a notar l'efecte del vent, i alguns avisos han servit per poder retirar o revisar elements estructurals que estan a punt de caure. Des de l'inici del temporal, diumenge passat a la matinada, els bombers de la Generalitat porten acumulats un total de 775 actuacions.

Un pont amb mal temps

El primer temporal de la tardor es va fer sentir dilluns sobretot a la demarcació de Girona, on els bombers van haver de fer una seixantena de sortides. A més, 4 excursionistes van quedar atrapats entre dos rierols a Montagut, a la Garrotxa, i van haver de ser rescatats. Al Ripollès i la Garrotxa plou ininterrompudament des de divendres.

La situació meteorològica també va obligar els pescadors gironins a quedar-se a terra. A l'Escala, l'embat de les ones va despertar molta curiositat, i a Roses va causar petites inundacions al passeig marítim i a la zona de Santa Margarida. També a Blanes l'aigua va arribar al passeig, tot i que, a diferència d'altres temporals, no va fer desaparèixer la platja de s'Abanell.

Els principals problemes, però, es van produir a l'Alt Empordà. Els veïns de la Jonquera van quedar sorpresos en veure que per la llera, normalment seca, del Llobregat hi baixaven més de 90 metres cúbics per segon. Era el resultat de l'acumulació d'aigua en les últimes 36 hores, fins a 300 litres per metre quadrat. Una mica més avall, a l'altura d'Agullana, el desbordament del Llobregat va obligar a tallar la Nacional-II en els dos sentits de la marxa durant algunes hores.

Continua la recerca del desaparegut a Cotlliure

El temporal també ha fet mal a la Catalunya Nord, on hi ha un desaparegut. Aquest dimarts es reprèn la recerca a Cotlliure de l'home que va desaparèixer a la platja. L'home, de 39 anys, havia entrat a l'aigua la nit de diumenge a dilluns, amb un company que en va poder sortir i donar-ne l'avís. A més, els bombers han hagut de fer més de 160 sortides aquesta nit, per inundacions de baixos i terrats. L'aiguat també ha provocat el tall d'algunes carreteres, i això va aconsellar ahir la suspensió del transport escolar fora de Perpinyà.

En qualsevol cas, les pluges s'han fet notar als pantans. Els de la conca del Ter estaven aquest dilluns al 84%, i els del Llobregat, al 85%.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut