L'Ajuntament ha demanat un nou estudi per decidir quins elements s'ha de conservar
L'Ajuntament ha demanat un nou estudi per decidir quins elements s'ha de conservar
Barcelona

El Teatre Arnau té greus deficiències d'estructura i s'haurà d'enderrocar

Les entitats socials i culturals que reivindiquen l'equipament continuaran fent un procés participatiu per decidir els usos del nou edifici

RedaccióActualitzat

El Teatre Arnau té greus deficiències d'estabilitat de l'estructura que són un risc per a la seguretat de les persones.

Així ho ha conclòs un informe tècnic elaborat per encàrrec de l'Ajuntament de Barcelona. El teatre s'haurà d'enderrocar. Un gir inesperat en el procés participatiu que es va posar en marxa al maig per decidir el futur de l'Arnau amb les entitats socials i culturals que reivindiquen l'equipament des de fa temps.

Des de la Plataforma Recuperem el Teatre Arnau asseguren que l'anunci de l'enderroc del teatre del Paral·lel és un cop dur, però que, així i tot, mantindran obert un procés participatiu per decidir quins usos es donen al nou edifici. Borja Lozano, portaveu de la plataforma, reconeix que el nou projecte permetrà pensar primer els usos i adaptar la construcció després.

També la regidora de Ciutat Vella Gala Pin ha observat aquest aspecte positiu de la mala notícia: que l'espai es podrà adaptar millor als usos.

"Fins ara estàvem construint un projecte al voltant d'un edifici i ara construirem un edifici al voltant d'un projecte."

L'Ajuntament manté el compromís de donar un ús cultural a l'espai, tot i que ara ja no podran parlar d'un edifici, sinó del solar que ocupa.

L'enderrocament del teatre obre un escenari completament nou. Al subsòl, hi podria haver importants restes arqueològiques, ja que es creu que per aquest punt passava la muralla del baluard.

Això vol dir que els terminis per al nou equipament es poden allargar fins al 2020. L'Ajuntament ha pres algunes mesures per a la seguretat de l'edifici i ha demanat un nou estudi per decidir els elements arquitectònics del teatre que s'han de conservar.

 

 

 

Anar al contingut