Reunió dels membres del Tribunal Constitucional
Reunió dels membres del Tribunal Constitucional
Madrid

El TC suspèn per unanimitat les partides sobre el referèndum dels pressupostos

El Constitucional adverteix a Puigdemont i als membres del govern que han d'obeir

RedaccióActualitzat

El Tribunal Constitucional ha admès a tràmit el recurs del govern espanyol contra els pressupostos de la Generalitat per al 2017. En concret, ha decidit suspendre cautelarment, i per unanimitat, la referència al referèndum que s'inclou en la llei, i també les tres partides pressupostàries referents a les consultes populars i als processos participatius que assenyalava el govern espanyol.

En la mateixa resolució, el TC adverteix al president Carles Puigdemont i als membres del govern de la Generalitat que han d'obeir la seva decisió, com demanava l'executiu espanyol en el seu recurs, invocant l'article 87 de la Llei Orgànica del Tribunal Constitucional. La suspensió serà comunicada personalment a tots els membres del govern i a alts càrrecs del Departament d'Economia amb l'avís que hi pot haver conseqüències penals si no acaten la resolució.

Es tracta d'una mesura cautelar que es mantindrà mentre l'alt tribunal estudia el fons dels comptes i que es fa automàticament amb l'admissió del recurs. De fet, ni l'admissió a tràmit ni la suspensió cautelar, que en principi es mantindrà durant cinc mesos, determinen quin serà el sentit de la sentència.

El govern de Mariano Rajoy va demanar al Constitucional que la Generalitat no pogués utilitzar per fer el referèndum els diners del fons de contingència i advertia que no podia modificar cap altra partida a través de cap argúcia legal.

VÍDEOS RELACIONATS
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut