Façana del Tribunal Constitucional
Façana del Tribunal Constitucional
Madrid

El TC suspèn la llei catalana de l'esport mentre estudia si és constitucional

L'admissió a tràmit no suposa cap pronunciament sobre el fons del recurs presentat pel govern espanyol

RedaccióActualitzat

El ple del Tribunal Constitucional ha admès a tràmit el recurs d'inconstitucionalitat presentat pel govern espanyol contra la llei catalana d'exercici de les professions de l'esport. Aquesta decisió fa que la llei quedi suspesa un mínim de cinc mesos mentre s'estudia la impugnació.

L'executiu espanyol va sol·licitar la mesura de suspensió de la norma, en compliment de l'article 161.2 de la Constitució, perquè considera que la llei catalana vulnera la unitat de mercat i que excedeix les competències de la Generalitat per firmar acords internacionals. Un cop passin els cinc mesos de pèrdua de vigència, i si no ha resolt encara sobre el fons, el Tribunal de Garanties podria prorrogar aquesta suspensió.

El TC acorda que es traslladi la demanda al Congrés dels Diputats i al Senat, així com al Parlament i a la Generalitat, que disposaran de 15 dies per personar-se en el procés i formular les al·legacions que considerin convenients. L'admissió a tràmit no suposa cap pronunciament sobre el fons del recurs, que el tribunal resoldrà en pròximes dates, segons ha assenyalat el mateix òrgan.

Anar al contingut