Moment de l'assalt al Centre Cultural Blanquerna, durant la celebració de la Diada l'any 2013
Moment de l'assalt al Centre Cultural Blanquerna, durant la celebració de la Diada l'any 2013

El TC suspèn cautelarment l'entrada a presó dels assaltants ultres a Blanquerna

Els sis condemnats van assaltar el Centre Cultural Blanquerna de Madrid l'Onze de Setembre de 2013

Actualitzat

El Tribunal Constitucional ha suspès cautelarment l'ingrés a presó dels condemnats per l'assalt al Centre Cultural Blanquerna durant l'Onze de Setembre de 2013. L'Audiència de Madrid ja va suspendre aquest dimarts l'entrada a presó dels acusats, després que divendres passat s'anunciés que no entrarien a presó mentre s'estudiava a presó.

El Suprem va augmentar al gener les penes als condemnats. Al seu dia, l'Audiència de Madrid els havia imposat condemnes d'entre sis i vuit mesos. El Suprem va argumentar com a elements que agreujaven el delicte "la intolerància cap a la ideologia catalanista dels convocants de l'acte, fins al punt d'arribar a impedir-lo".

Un dels condemnats que se salva per ara d'ingressar a la presó és Íñigo Pérez de Herrasti, dirigent del partit d'extrema dreta Alianza Nacional. Es dona la circumstància que Pérez de Herrasti és cunyat del ministre d'Educació Íñigo Méndez de Vigo i cosí de l'exministre de Defensa Pedro Morenés.

Assalt durant la celebració de la Diada

Eren dos quarts de vuit del vespre. En el Centre Cultural Blanquerna a Madrid es feia un acte per commemorar la Diada Nacional de Catalunya. Faltava poca estona per acabar la trobada quan un grup d'ultradreta irromp en l'acte.

Els activistes falangistes van baixar les escales cap a la sala on es feia l'acte quan el delegat es disposava a pronunciar el discurs davant un auditori ple de gom a gom.

Els esvalotadors es van obrir pas violentament entre el públic i van destrossar l'escenari. Van tirar a terra la senyera i el faristol. El diputat de CiU Josep Sánchez Llibre va ser un dels que va plantar cara als falangistes, però també el van apartar amb violència.

Després d'uns minuts de confusió i estupefacció, els assaltants van marxar per on havien vingut, alguns d'ells a cara descoberta. Just abans d'abandonar l'edifici, els ultres van llançar gasos lacrimògens.

 

ARXIVAT A:
Procés catalàExtrema dretaJudicial
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut