Madrid

El TC suspèn cautelarment la llei de l'Agència Tributària de Catalunya

L'alt tribunal també deixa en suspens la llei catalana que aplicava un impost que gravava les operadores de contingut audiovisual i d'internet, en admetre a tràmit el recurs que hi va presentar el govern espanyol. La Generalitat acusa el TC d'"asfíxia i recentralització".

RedaccióActualitzat

El Tribunal Constitucional ha suspès cautelarment la llei de l'Agència Tributària de Catalunya, en haver admès a tràmit el recurs que va presentar el govern de l'Estat.

En el recurs, l'executiu espanyol considera que es vulnera el dret d'igualtat a la funció pública, ja que la norma catalana preveu que s'integri els funcionaris de l'Estat a la Generalitat.

La decisió del Constitucional no entra, de moment, a valorar el contingut de la llei. Només l'ha suspès temporalment durant cinc mesos fins que en resolgui la constitucionalitat.

L'alt tribunal també ha suspès temporalment una altra llei de la Generalitat: la que aplicava un impost que gravava les operadores de contingut audiovisual i d'internet.

El govern acusa el tribunal d'"asfíxia i recentralització"

Després de la decisió del Constitucional, la vicepresidenta i portaveu del govern de la Generalitat, Neus Munté, ha denunciat que es tracta d'una prova més de l'"asfíxia" i la "recentralització" que aplica l'Estat a Catalunya.

"Cada cop que el govern de Catalunya adopta una mesura per donar resposta a una determinada problemàtica social o amb la finalitat d'aconseguir més recursos per poder-los destinar també a les necessitats i a les polítiques socials, la resposta del govern central sempre és la suspensió, la negativa, l'impediment"

Munté ha "lamentat aquestes dues noves decisions" del tribunal "en la línia d'una recentralització constant" i d'una "asfíxia" sobre els sectors productius de Catalunya. A més, ha recordat que aquestes suspensions se sumen a d'altres com la del decret sobre pobresa energètica, l'impost sobre els dipòsits bancaris o la taxa sobre les centrals nuclears.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut