Façana del Tribunal Constitucional
Façana del Tribunal Constitucional
Madrid

El TC rebutja el recurs de la Generalitat per la reforma del reglament del Parlament

Aquest dimecres a la tarda s'ha reunit el ple de l'alt tribunal per estudiar el recurs de súplica presentat per la Generalitat

Actualitzat

El Tribunal Constitucional manté la suspensió de la reforma del reglament del Parlament que havia de permetre votar les lleis de desconnexió de forma exprés. Aquest dimecres a la tarda s'ha reunit el ple de l'alt tribunal i ha rebutjat el recurs de súplica presentat per la Generalitat.

Fonts de l'alt tribunal han informat que el ple ha pres aquesta decisió després d'una reunió d'una hora en què ha estudiat el recurs de l'executiu català, que entenia que hi havia un "abús de dret" en la impugnació que va realitzar el govern espanyol a la reforma del reglament.

El Constitucional afirma que només s'admeten recursos contra l'admissió a tràmit quan es refereixen a requisits processals, no al fons de la qüestió, com és el cas. El Constitucional va suspendre la reforma del reglament de la cambra quan va admetre el recurs del govern espanyol. Com que el procés seguit ha estat exemplar, és previsible que el TC mantingui la suspensió.

Turull: "Si pensen que frenaran el referèndum, estan equivocats"

El conseller de Presidència de la Generalitat, Jordi Turull, ha manifestat que no l'ha sorprès la decisió del TC, però ha insistit que l'1 d'octubre se celebrarà el referèndum sobre la independència: "si pensen que frenaran el referèndum, estan equivocats", ha dit. Turull ha acusat el TC de ser "un decorador jurídic de les decisió polítiques de Moncloa, per sectàries que siguin" i considera que la decisió del ple del tribunal demostra que "la llei no és igual per a tots i la jurisprudència tampoc".

"Hi ha parlaments autonòmics amb lectura única, i un Congrés amb lectura única, però el Parlament no la pot tenir"

Ara mateix, el nou reglament del Parlament, aprovat per la cambra catalana, està suspès pel TC i teòricament no es pot utilitzar. Tot i això, en els darrers dies, des de la CUP s'ha demanat que s'apliqui el nou reglament independentment del que faci el Constitucional, per tirar endavant les lleis del referèndum i de transitorietat jurídica.

 

 

 

DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut