Carme Forcadell, al Parlament
Carme Forcadell, al Parlament
Madrid

El TC rebutja la recusació demanada per Forcadell per "genèrica" i "preventiva"

Els mateixos 12 magistrats del TC han pres la resolució que els afecta a tots plegats, ja que no hi ha cap instància superior

RedaccióActualitzat

Primera decisió del Tribunal Constitucional, que està reunit amb el referèndum de Catalunya sobre la taula. Els dotze magistrats han decidit rebutjar la recusació que la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, va presentar aquest dimecres contra tots ells per "falta d'imparcialitat" i per "garantir" el seu dret a defensa.

El ple del TC ha rebutjat per complet i per unanimitat la recusació. Els magistrats asseguren que es tracta d'una recusació "genèricament formulada" i que, encara que es refereix al conjunt dels membres del Constitucional, en realitat "va dirigida a l'òrgan mateix i no pas als seus integrants".

Els mateixos magistrats han pres la resolució que els afecta a tots plegats, ja que no hi ha cap instància superior, segons han informat fonts del TC.

Fordacell ho troba "inadmissible" i anuncia un recurs

Forcadell ha reaccionat a l'anunci del rebuig de la seva recusació de manera contundent. Ho ha considerat i ha anunciat que la recorrerà, tot i que no ha precisat davant quina instància.

Per la presidenta de la cambra catalana, el TC vulnera la legislació internacional, que recull el dret fonamental a tenir un judici just, i ha argumentat que ho recorrerà per "protegir el seu dret de defensa".

Fonts de la Presidència del Parlament  afegeixen que els mateixos magistrats del TC "assumeixen que no poden garantir la seva pròpia imparcialitat", i lamenten que el tribunal no hagi dedicat ni una sola frase de l'acte a defensar aquesta imparcialitat.

Anunci sorpresa

La presidenta del Parlament va fer la recusació per sorpresa, en plena reunió de la mesa de la cambra catalana per admetre a tràmit la llei del referèndum, llei aprovada finalment la nit passada. Aquesta iniciativa pretenia paralitzar qualsevol procediment "d'excepció" que es pogués plantejar el Tribunal Constitucional sobre el Parlament o les funcions de la presidenta.

Anar al contingut