Façana de la seu del Tribunal Constitucional
Façana de la seu del Tribunal Constitucional
Barcelona

El TC obre un nou procediment per suspendre Forcadell i quatre membres de la mesa del Parlament

L'Advocacia de l'Estat ha demanat per a aquests diputats el mateix procediment que s'instrueix contra Carme Forcadell per haver permès el debat sobre el procés constituent

RedaccióActualitzat

El Tribunal Constitucional obrirà un nou procediment contra Carme Forcadell i, aquest cop, també contra quatre membres de la mesa del Parlament per haver admès a tràmit les resolucions del debat de política general que preveien el referèndum.

Segons han informat fonts parlamentàries a TV3 i Catalunya Ràdio, el govern espanyol ha demanat per a aquests diputats que se segueixi la via penal per haver permès el debat, com ja s'ha fet amb Carme Forcadell per les conclusions de la comissió del procés constituent.

Aquest procediment pot acabar amb la inhabilitació de Forcadell i els quatre membres de la mesa.

A més de Carme Forcadell, els diputats són Lluís Corominas, Anna Simó i Ramona Barrufet, de Junts pel Sí, i també Joan Josep Nuet, de Catalunya Sí que es Pot.

El procediment no afecta els diputats de la mesa del PSC i Ciutadans, que van demanar que es reconsiderés l'admissió a tràmit de les resolucions.

L'Advocacia de l'Estat ha demanat per a aquests diputats el mateix procediment que s'intrueix contra Carme Forcadell per haver permès el debat sobre el procés constituent.

El Tribunal entregarà dimarts oficialment els incidents d'execució als afectats. A partir de llavors, aquests membres tindran 20 dies per presentar al·legacions.

En mans de Ciutadans

Si tira endavant el procediment, la mesa podria quedar en mans de Ciutadans. Si Carme Forcadell i els quatre membres fossin suspesos, la presidència passaria de manera transitòria a mans de l'actual vicepresident segon, José María Espejo Saavedra, de Ciutadans.

Anar al contingut