El Tribunal Constitucional es reunirà de manera extraordinària el 16 d'agost
El Tribunal Constitucional es reunirà de manera extraordinària el 16 d'agost

El TC es reunirà el 16 d'agost pel referèndum de l'1-O

És una reunió extraordinària per resoldre el recurs de súplica del govern per la suspensió de la reforma del reglament del Parlament

RedaccióActualitzat

Els 12 membres del Tribunal Constitucional interrompran les seves vacances la setmana que ve per reunir-se de manera extraordinària. La reunió serà dimecres dia 16 a la tarda amb la intenció de resoldre el recurs de súplica interposat per la Generalitat el 3 d'agost contra la suspensió cautelar de la reforma del reglament del Parlament que permetria la tramitació de lleis per lectura única.

En l'argumentació, la Generalitat considera que el govern espanyol pretén bloquejar qualsevol iniciativa catalana fent un abús dels recursos d'inconstitucionalitat. Mentrestant, el Parlament, que també ha escurçat les vacances, reunirà la seva mesa el mateix dimecres a les 10 del matí.

La incògnita de la llei del referèndum

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, contràriament al que s'esperava, no ha inclòs en l'ordre del dia l'admissió a tràmit de la llei del referèndum. L'oposició ja ha criticat la maniobra: parlen de càlcul partidista i d'estratègia d'ocultació.

És possible que Junts pel Sí i la CUP incorporin la tramitació de la llei del referèndum més endavant perquè encara hi hauria marge per debatre-la en el primer ple de setembre. Una altra opció seria que el govern la presentés com a projecte de llei, escurçant d'aquesta manera els terminis de tramitació.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut