Exterior de la seu del Tribunal Constitucional
Exterior de la seu del Tribunal Constitucional
Madrid

El TC admet el recurs d'empara del PSC contra el ple que ha declarat la independència

L'alt tribunal dona tres dies a les parts per pronunciar-s'hi

Actualitzat

El Tribunal Constitucional ha admès a tràmit un recurs d'empara presentat pel grup parlamentari dels socialistes catalans just abans de l'inici de la sessió a la cambra catalana. L'alt tribunal dona tres dies a les parts per pronunciar-se sobre la suspensió dels acords del Parlament.

La decisió l'han pres tres magistrats del tribunal de garanties, que són els que integren una secció de la sala del Tribunal Constitucional. El grup parlamentari del PSC demana la suspensió cautelar dels efectes de les resolucions que s'han aprovat al ple mentre el Constitucional estudia el fons de la qüestió, és a dir, si els acords es declaren nuls per inconstitucionals.

Els diputats del PSC argumenten al seu text que la decisió de la mesa d'admetre el debat i votació de les resolucions presentades per JxSí i la CUP vulnera drets, ja que estan sota el paraigua de la llei del referèndum, declarada inconstitucional. Segons el recurs:

"Vulnera pràcticament tot el títol preliminar de la Constitució: el principi democràtic, l'estat de dret i la submissió dels ciutadans i poders públics."

A més, el govern espanyol ha anunciat un altre recurs que s'espera que el TC admeti a tràmit en les pròximes hores o dilluns, una admissió a tràmit que suposaria automàticament la suspensió cautelar del ple i deixaria sense efecte totes les resolucions que s'hi han adoptat.

Aquest és el text sencer del recurs d'empara del PSC:

Recurs d'empara del PSC by Moderador Noticies Web on Scribd

 

ARXIVAT A:
Article 155Independència
Anar al contingut