Exterior de la seu del Tribunal Constitucional
Exterior de la seu del Tribunal Constitucional
Madrid

El TC suspèn la reforma del reglament del Parlament

D'aquesta manera, la reforma del reglament de la cambra catalana queda suspesa de forma cautelar durant cinc mesos prorrogables, o fins que el TC dicti una sentència al respecte

Actualitzat

El Tribunal Constitucional ha admès a tràmit el recurs del govern espanyol contra la reforma del reglament de la cambra catalana. D'aquesta manera, la reforma del reglament queda suspesa de forma cautelar durant cinc mesos prorrogables o fins que el TC dicti una sentència al respecte.

En una reunió que ha durat menys d'una hora, els magistrats han decidit per unanimitat admetre a tràmit el recurs anunciat per Mariano Rajoy aquest divendres, després de l'última reunió del consell de ministres abans de les vacances d'estiu. El TC ha suspès l'article 135.2 de la reforma de la cambra catalana, aprovada la setmana passada, permetria aprovar per la via urgent i sense debats les lleis de ruptura, com les anomenades lleis de desconnexió o la Llei del Referèndum de l'1-O registrada aquest dilluns al Parlament.

Advertiment a Forcadell i la Mesa

En la providència, els magistrats del TC demanen que s'adverteixi, tal com reclamava el recurs de La Moncloa, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell; el secretari general, Xavier Muro; el Lletrat Major, Antoni Bayona Rocamora, i els membres de la Mesa del seu "deure d'impedir o paralitzar qualsevol iniciativa que suposi ignorar o eludir la suspensió sol·licitada". A tots ells, se'ls farà arribar un avís per escrit comunicant-los les conseqüències penals de no complir la providència. En canvi, el TC no advertirà el director de Publicacions del Parlament, com també demanava el recurs del govern espanyol.

Al Constitucional, també hi han arribat els dos recursos que hi han presentat el PPC i Ciutadans aquest dilluns.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut