Façana del Tribunal Constitucional, a Madrid
Façana del Tribunal Constitucional, a Madrid
Madrid

El TC aixeca les multes diàries de fins a 12.000 euros als síndics de l'1-O

RedaccióActualitzat

El Tribunal Constitucional ha decidit per unanimitat aixecar les multes de fins a 12.000 euros als síndics que havien d'exercir de Junta Electoral al referèndum independentista de l'1 d'octubre. Les multes les havia acordat el Tribunal el 20 de setembre. Eren 12.000 euros diaris per a cadascun dels set membres, titulars i suplents de la sindicatura electoral de Catalunya, i 6.000 en el cas de catorze dels quinze síndics territorials.

La decisió l'ha pres el Constitucional després que tots els síndics justifiquessin tant la seva renúncia al càrrec com el fet de deixar sense efecte els acords adoptats per a la preparació del referèndum independentista. Un referèndum que el Tribunal va suspendre cautelarment el 7 de setembre i va declarar inconstitucional i nul el 17 d'octubre.

En relació amb Carme Vilanova -que no va acceptar el nomenament com a presidenta de la sindicatura electoral d'Aran-, el TC considera que no es va donar el cas per imposar la multa i, per tant, acorda deixar sense efecte la mesura.

 

ARXIVAT A:
Article 155Eleccions 21D
Anar al contingut