L'exconseller de la Presidència i exdiputat al Congrés Francesc Homs
L'exconseller de la Presidència i exdiputat al Congrés Francesc Homs

El TC admet a tràmit el recurs d'Homs contra la sentència que el va inhabilitar

Actualitzat

El ple del Tribunal Constitucional ha decidit per unanimitat admetre el recurs d'empara de Francesc Homs contra la sentència del Tribunal Suprem que el va inhabilitar per un delicte de desobediència comès per autoritat o funcionari públic.

El Suprem va condemnar Homs a un any i un mes d'inhabilitació pel seu paper com a conseller de Presidència en la consulta del 9N del 2014, cosa que va comportar que quedés apartat del Congrés dels Diputats, on ocupava escó com a diputat i portaveu del PDeCAT quan va ser jutjat i condemnat. A hores d'ara, ja ha complert la condemna.

El que va ser dirigent sobiranista va recórrer al Constitucional perquè entenia que s'ha pogut vulnerar, entre altres drets, el referit a un procés amb totes les garanties en el vessant de la doble instància penal o la tutela judicial efectiva.

Segons ha informat el tribunal, els magistrats han acceptat estudiar el recurs perquè consideren que té una especial transcendència constitucional, ja que "planteja un problema o afecta una faceta d'un dret fonamental sobre el qual no hi ha doctrina d'aquest Tribunal". Per això, requereixen a la sala penal del Tribunal Suprem, perquè en un termini de deu dies remeti les actuacions corresponents.

ARXIVAT A:
Procés català
Anar al contingut