Carme Forcadell, Dolors Bassa i Raül Romeva entrant al Suprem en una imatge d'arxiu (Reuters)
Carme Forcadell, Dolors Bassa i Raül Romeva entrant al Suprem en una imatge d'arxiu (Reuters)

El TC accepta estudiar la presó provisional de Forcadell, Bassa i Romeva

També accepta els recurs de Jordi Sànchez perquè no li van donar permís penitenciari per assistir a la seva sessió d'investidura

Actualitzat

El ple del Tribunal Constitucional ha admès a tràmit, per unanimitat, diversos recursos d'empara presentats pels polítics independentistes presos i a l'estranger.

El TC accepta estudiar-los i s'haurà de pronunciar sobre la presó provisional de Carme Forcadell, Dolors Bassa i Raül Romeva.

Tal com va fer amb Oriol Junqueras i Jordi Sànchez, l'alt tribunal també ha admès a tràmit el recurs d'empara que van presentar tots tres contra la decisió del Suprem de mantenir-los a la presó a l'espera del judici. Els tres empresonats invoquen la vulneració del dret a la llibertat i a la participació política, a la llibertat ideològica, a la legalitat penal i a la presumpció d'innocència.

El Constitucional també estudiarà el recurs de Sànchez contra la decisió del Suprem d'impedir-li d'anar al seu debat d'investidura al Parlament i un altre de Sànchez contra la sanció que li van imposar a la presó de Soto del Real per haver enregistrat un missatge de veu que es va difondre en campanya electoral. 

També admet a tràmit un recurs de Carles Puigdemont, Jordi Turull i Josep Rull contra la decisió del Suprem que els va impedir exercir com a diputats al Parlament. 

El Constitucional també ha admès el recurs de Ciutadans contra la tramitació de la Llei de transitorietat jurídica i fundacional de la República el setembre passat.

ARXIVAT A:
Procés català
Anar al contingut