El Tau s'emporta la victòria del Palau i segueix sent la bèstia negra del Winterthur Barça (86-99)

El Winterthur Barça ha tornat a ensopegar contra el Tau, la seva autèntica bèstia negra (86-99). Els blaugranes han encaixat la novena derrota consecutiva en els seus enfrontaments davant l'equip vitorià, que es manté com a líder invicte de la Lliga ACB. El partit ha estat espectacular i al descans s'ha arribat amb empat a 49 però en el tercer quart, el Tau s'ha escapat en el marcador a partir de triples i els homes de Dusko Ivanovic ja no han tingut temps per reaccionar. Igor Rakocevic s'ha convertit en el botxí blaugrana i ha acabat com a màxim anotador del partit amb 28 punts.

Abans de començar el partit, s'ha guardat un minut de silenci en memòria del pare del jugador de futbol Carles Puyol, mort aquest divendres en un accident laboral. El Palau Blaugrana ha viscut un partit espectacular entre dos dels equips favorits al títol de l'ACB. En un inici trepidant, el Barça ha sortit molt concentrat a la pista davant la seva bèstia negra i ha arribat a tenir un màxim avantatge de 7 punts en el primer quart (17-10), gràcies al bon treball de Kasun sota els taulers i l'encert en el llançament exterior de Rodrigo de la Fuente. En aquests primers minuts, el matx ha tingut jugades espectaculars, com un triple de Planinic des de gairebé el mig del camp i una gran esmaixada de Fran Vázquez després d'una assistència genial de Navarro. Per acabar amb el recital, Ukic ha tancat el primer quart amb un gran triple.

Tot i arribar a tenir un màxim desavantatge de 10 punts en el segon quart (41-31), el Tau sempre ha estat dins del partit i liderat per Rakocevic (14 punts al descans), Planinic i Scola, ha arribat al final dels dos primers quarts amb empat a 49 en el marcador. Però la igualtat existent durant tot el partit s'ha trencat en el tercer quart a favor dels visitants, quan els homes de Velimir Perasovic s'han escapat de 12 punts gràcies a un gran encert des de la línia de 6,25, sobretot de l'exmadridista Rakocevic, que s'ha fet un fart d'encistellar triples i ha acabat com a màxim anotador del partit amb 28 punts.

El Barça ha trobat molt a faltar els punts exteriros de Navarro i Basile i tot i el bon partit de Kasun i Kakiouzis, màxim anotador del seu equip, els blaugranes s'han enfonsat en l'últim quart i han encaixat la novena derrota consecutiva en els seus enfrontaments contra l'equip vitorià, la seva autèntica bèstia negra les dues últimes temporades. Amb aquest triomf, el Tau continuarà com a líder invicte de l'ACB amb set victòries en set jornades mentre que el Barça, amb un balanç de tres victòries i quatre derrotes, segueix sense reaccionar i a més ha estat acomiadat amb xiulets pels aficionats del Palau.