Barcelona

El Tarragonès encapçala l'ús d'internet a tot Catalunya

La població del Tarragonès és la comarca que fa servir més internet de tot Catalunya, concretament, un 61,3% dels seus ciutadans. Per darrere queden el Maresme i el Baix Llobregat, que amb un 61,2% i un 60,4% respectivament se situen en segon i tercer lloc de la llista que ha elaborat l'Institut d'Estadística de Catalunya, Idescat. Es tracta de les úniques tres comarques que superen la mitjana d'ús d'internet a Catalunya que està situat en el 56,2%. El Barcelonès se situa en quart lloc.

Actualitzat

Barcelona i la seva àrea metropolitana, tot i ser la zona més poblada de Catalunya, no és la que fa servir més internet. L'utilitza el 54,8% de la seva població, és a dir, un percentatge una mica inferior a la mitjana catalana. Per contra, les comarques que menys es connecten a la xarxa són la Terra Alta (40,7%), el Baix Ebre (43,7%) i l'Alt Urgell (46,8%).

La banda ampla ha arribat, segons l'estudi de l'Idescat, a gairebé la meitat de les llars que tenen connexió a internet i aquestes se situen sobretot a l'àrea metropolitana de Barcelona i a les comarques del nord de Girona. La majoria opten per l'ADSL i els segueixen els que prefereixen la xarxa de cable i el mòdem o XDSI.

A l'hora de comprar a través de la xarxa, els ciutadans del Garraf, del Maresme i d'Osona són els que més omplen el cistell, i les menys decidides a adquirir productes per internet són la Terra Alta, el Baix Ebre i la Ribera d'Ebre.

Anar al contingut