Barcelona

El tàndem que aspira a liderar ICV fa una crida a reconduir el procés sobiranista amb el PSC

Iniciativa creu que s'ha d'aprofitar que aquesta setmana es votarà al Parlament la proposta del PSC pel dret a decidir que es va rebutjar al Congrés per ampliar la majoria sobre aquesta qüestió.

Televisió de CatalunyaActualitzat
Iniciativa busca un consens més ampli al voltant del dret a decidir. Aquest moviment passa per sumar el PSC al conjunt que ja formen CiU, Esquerra i la formació ecosocialista. El secretari general d'Iniciativa per Catalunya, Joan Herrera, creu que s'ha d'aprofitar que aquesta setmana es votarà al Parlament la proposta del PSC pel dret a decidir que es va rebutjar al Congrés, per ampliar la majoria sobre aquesta qüestió.
 
Herrera n'ha parlat a l'espai "L'entrevista de diumenge" del canal 3/24 juntament amb a portaveu parlamentària de la formació ecosocialista, Dolors Camats. És el tàndem que aspira a assumir la nova direcció d'Iniciativa, amb una presidència amb dues cares.
 
Herrera i Camats creuen que la resolució que es votarà la setmana vinent al Parlament pot permetre reconduir el procés sobiranista eixamplant el suport que hi donen les forces polítiques i donant més protagonisme a la cambra catalana. El text demana dialogar amb el govern espanyol per fer possible el dret a decidir.
 
Per Joan Herrera cal "aprofitar que el PSC s'ha sumat a la proposta d'Iniciativa i Convergència i Unió". El líder ecosocialista aspira a "definir una majoria prou àmplia al Parlament i retratar el Partir Popular".
 
Herrera ha assegurat que, si tot el procés se centralitza des del Parlament, "evidenciarem que el PP té un problema no legal sinó de falta de cultura democràtica".
 
En aquest sentit, Camats ha afegit que "no ho podem posar fàcil. Per molta majoria absoluta del PP, hi ha principis democràtics que ha de respectar. Catalunya planteja un full de ruta democràtic i legítim. Ens poden dir no una vegada i una altra, però arribarà un punt en què no es podrà aguantar".  Segons Camats, "és l'oportunitat per fer les coses millor, diferent".
 
Una comissió com a Escòcia
 
Herrera ha lamentat també que des que es va aprovar la declaració de sobirania no hi ha hagut diàleg entre els partits. Per això, Dolors Camats i Joan Herrera defensen crear una comissió al Parlament, com han fet a Escòcia o al Quebec, per marcar els passos per arribar a la consulta.
 
La portaveu parlamentària de la formació ecosocialista, Dolors Camats, no s'ha mostrat partidària de mesures com unes eleccions plebiscitàries davant un rebuig del PP.
 
Un tàndem per conduir ICV
 
Joan Herrera i Dolors Camats van formalitzar dissabte en el consell nacional la seva candidatura per copresidir de manera col·legiada la formació ecosocialista a partir de l'assemblea que faran a l'abril.
 
Herrera i Camats creuen que és l'hora de "convertir-se en l'alternativa". Segons Camats, "aquesta alternativa no la podem construir des de la suma de sigles i des de la política sinó des de la gent que està plantant cara i la gent que té un missage polític però que no ha trobat els espais per fer-ho. Nosaltres estem disposats a fer-ho amb ambició i humilitat".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut