Barcelona

El tàndem apadrinat per Carod no convenç la militància

El tàndem format per Ernest Benach i Rafel Niubò, apadrinat per Josep-Lluís Carod-Rovira, no ha aconseguit el comandament del partit. Sembla que la feina feta fins ara, carta de presentació d'ERCFutur, no ha convençut la militància. De fet, el president del Parlament i també home de confiança de Carod, Ernest Benach, i "l'home de les seleccions catalanes", com es defineix Niubò, ja havien admès que hi ha una desconnexió amb la militància, i els resultats ho confirmen. L'aspirant a president Ernest Benach, amb 1.875 vots, un 26,60%, s'ha situat en tercer lloc, a molt poca distància de Carretero, mentre que Niubò s'ha situat en el segon lloc de la pugna per la secretaria general, amb 1.671 vots, el 23,71%.

Actualitzat
No ha estat possible. Ernest Benach i rafel Niubò, líder de la candidatura ERCFutur, no han arribat a la militància del partit republicà després d'una campanya que el candidat a la presidència i president del Parlament, que ha obtingut un 26,60% dels vots, 1.875 en total, xifra que el deixa en el tercer lloc, ha qualificat de "complexa i difícil, com els resultats", en la compareixença a la seu del partit per valorar les eleccions internes del partit.

Benach, que s'ha quedat a onze punts del guanyador, Joan Puigcercós, i a només dos punts percentuals de Joan Carretero, ha assegurat que ara comença una setmana "clau" per a ERC, abans que comenci, dissabte que ve, el congrés de la formació independentista. El president del Parlament, que encapçalava la candidatura avalada per l'actual president Josep-Lluís Carod- Rovira, interpreta la "diversitat" dels resultats com un missatge que la militància llança a la direcció.

Pel candidat a la presidència, els militants han estat "clars": "Les sensibilitats són moltes i el partit, un", ha assegurat i ha sentenciat que "la recepta, més que mai, és unitat, unitat i unitat". El candidat ha estès la mà als guanyadors, però els ha advertit que el partit "només tirarà endavant si construeix la unitat".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut