Madrid

El Suprem torna a estudiar l'absolució d'Atutxa per no haver dissolt Sozialista Abertzaleak

El Tribunal Suprem estudiarà aquest dilluns el recurs presentat contra la sentència que va absoldre l'expresident del Parlament basc, Juan María Atutxa, d'un delicte de desobediència per no haver dissolt el grup parlamentari Sozialista Abertzaleak, nom que va adoptar Batasuna després de ser il·legalitzada. La reunió de l'alt tribunal arriba en una setmana clau per al futur de dues formacions més, ANV i el Partit Comunista de les Terres Basques.

Actualitzat

El Suprem estudiarà el recurs contra l'absolució de l'expresident del Parlament basc Juan María Atutxa d'un delicte de desobediència. Atutxa es va negar a dissoldre el grup parlamentari Sozialista Abertzaleak. El recurs és, en concret, contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia del País Basc, que el gener del 2007 va absoldre Atutxa i dos membres més de la Cambra basca, Gorka Knörr (EA) i Kontxi Bilbao (EB).

La resolució argumentava que la voluntat del llavors president de la cambra no era desobeir l'ordre de dissoldre el grup parlamentari abertzale i que els tres membres de la cambra tenien inviolabilitat parlamentària.

Només el Sindicat de Funcionaris "Manos Limpias", liderat per un exdirigent del partit d'extrema dreta Fuerza Nueva, ha recorregut la sentència. El Fiscal, per la seva banda, demanarà que es confirmi la decisió del 2007.

Anar al contingut