Una família caminant per un carrer d'una ciutat (Reuters)
Una família caminant per un carrer d'una ciutat (Reuters)
Madrid

El Suprem revoca la custòdia compartida a un pare pel menyspreu cap a la mare

La sala argumenta que la "falta total de respecte" cap a l'exdona impedeix la col·laboració necessària per mantenir la custòdia compartida

RedaccióActualitzat

El Tribunal Suprem ha revocat la custòdia compartida d'un nen de 7 anys al pare a causa de la "falta total de respecte abusiva i dominant" del pare cap a la seva exdona. La Sala argumenta que el menyspreu que té cap a la mare impedeix la col·laboració necessària per mantenir la custòdia compartida. També recorda que el pare té oberta una causa penal per indicis de violència de gènere.

El Suprem dóna la raó a la mare, que va apel·lar a l'alt tribunal després que una sentència de l'Audiència Provincial, tot i constatar l'actitud abusiva del pare, va mantenir la custòdia compartida perquè, al seu parer, no es perjudicava l'interès del menor.

Ara, però, el Suprem al·lega que el menyspreu del pare impedeix la col·laboració que hauria de regir la custòdia compartida:

"Exercint una posició irrespectuosa d'abús i dominació, és impensable que pugui arribar a bon port un sistema de custòdia compartida que exigeix, tal com diu la jurisprudència, un mínim de respecte i actitud col·laborativa, que, en aquest cas, brilla per la seva absència."


La sentència també recull que el menor "requereix un sistema de convivència pacífic i estable emocionalment".

Anar al contingut