(Reuters)
Madrid

El Suprem rebutja que Jordi Sànchez pugui sortir de la presó per fer campanya pel 21D

RedaccióActualitzat

El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha denegat a Jordi Sànchez sortides penitenciàries per fer campanya per a les eleccions del 21D. Sànchez, en presó preventiva des del 16 d'octubre, havia demanat poder-hi participar sota vigilància policial.

A més, el magistrat del Suprem Pablo Llarena també rebutja que Sànchez pugui concedir entrevistes a la presó i connexions amb actes de campanya a través d'internet. Segons la interlocutòria del jutge, aquestes autoritzacions possibilitarien la reiteració de delicte per la qual ja els va denegar la sortida de presó:

"Precisament possibilitarien les situacions de risc que la presó ha intentat conjurar, ja que no només facultarien l'impuls de mobilitzacions immediates, sinó que poden aprofitar-se per propiciar que els tumults es materialitzin en resposta a la conformació institucional que resulti dels comicis."

El magistrat argumenta també la seva decisió en la doctrina del Tribunal Europeu de Drets Humans, segons la qual els drets del vot i d'elegibilitat no són drets absoluts, per importants que siguin.

Llarena precisa que el sistema d'elecció està basat en llistes tancades, on la defensa de l'ideari de la candidatura la poden fer altres integrants, així com també el partit polític.

"Per més que comporti una limitació evident per a la seva participació en la campanya electoral, ni suposa la impossibilitat de ser elegit ni entranya una pèrdua o una alteració essencial de l'efectivitat del dret de participació democràtica dels qui comparteixen el seu projecte polític."

L'exlíder de l'ANC va de número 2 a la llista de Junts per Catalunya, per darrere de Carles Puigdemont.

ARXIVAT A:
Eleccions 21DProcés catalàIndependència
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut