Madrid

El Suprem rebutja el dret a objectar contra Educació per a la Ciutadania

Després de tres dies de deliberació i vint hores de debat, el Tribunal Suprem ha donat la raó al govern espanyol i afirma que no es pot objectar contra l'assignatura Educació per a la Ciutadania. Per 22 vots a favor i 7 en contra, el Suprem considera que els reials decrets que regulen aquesta assignatura no lesionen el dret dels pares que els seus fills rebin l'educació moral i religiosa d'acord a les seves conviccions. La sentència es farà pública d'aquí a un mes i constarà de set vots particulars i un de conjunt dels set magistrats que hi han votat en contra. Els objectors acaten la sentència però la recorreran al Tribunal Constitucional i, si fa falta, al Tribunal Europeu dels Drets Humans.

Actualitzat
D'aquesta manera es desestimen quatre recursos de cassació: tres respecte a sentències en contra del dret a objectar del Tribunal Superior d'Astúries i una del Tribunal Superior d'Andalusia, favorable a l'objecció.

A tot Espanya hi ha pares que han reclamat l'objecció de consciència per evitar que els seus fills assistissin a classes d'Educació per la Ciutadania. Es calcula que s'hi han presentat unes 50.000 objeccions a tot l'Estat.
Anar al contingut