Manifestació contra el veto migratori que impedeix l'entrada als Estats Units de ciutadans de sis països musulmans
Manifestació contra el veto migratori que impedeix l'entrada als Estats Units de ciutadans de sis països musulmans
Washington

El Suprem permet vetar l'entrada de ciutadans de 6 països musulmans als EUA

L'aplicació immediata del veto de Trump, malgrat els recursos pendents, impedeix l'entrada als ciutadans del Txad, Líbia, Síria, el Iemen, l'Iran i Somàlia, a més de Corea del Nord i Veneçuela, per sospita de terrorisme

Actualitzat

El Tribunal Suprem dels Estats Units ha autoritzat el govern de Donald Trump a aplicar el veto que impedeix l'entrada al país als no residents de sis països musulmans.  Aquesta prohibició, motivada oficialment per frenar el terrorisme islamista, ja es pot començar a aplicar.

Així, i excepte en comptadíssimes ocasions, els ciutadans del Txad, Líbia, Síria, el Iemen, l'Iran, Somàlia, Corea del Nord i alguns alts càrrecs de Veneçuela tenen prohibida l'entrada als Estat Units ja sigui com a immigrants o com a visitants, i ni tan sols aquells que hi tenen familiars amb residència legal podran anar-hi.

 

 

Set dels nou magistrats del Tribunal Suprem han votat a favor d'autoritzar la posada en marxa del polèmic veto migratori impulsat pel president Donald Trump.

El Tribunal no ha fet públiques les deliberacions i no s'ha pronunciat sobre si la mesura és legal, només ha ordenat que es pot començar a aplicar independentment que el projecte continuï la seva batalla legal en dos tribunals federals que posen en dubte la la seva constitucionalitat. Tot i això el fet que permeti la seva implantació és un indici suficient per intuir que troba la mesura constitucional.

És una victòria per a Donald Trump, que veurà aplicar-se la tercera versió del veto, les altres dues les havien tombat els jutges i amb el temps havia anat polint la proposta per ajustar-la més a la justícia.

 

El seu principal argument és que aquest països són focus de terrorisme i no han pogut garantir que els nacionals que arribin als Estats Units estiguin lliures de sospita.

Pels crítics, però, la prohibició actual continua assemblant-se molt a aquell veto inicial per motius religiosos i no de seguretat, ja que encara sis dels vuit països afectats són de majoria musulmana. Recorden també que cap dels atemptats que hi ha hagut aquí els últims 25 anys els ha protagonitzat ciutadants d'aquest estats.

 

 

El Tribunal Suprem decidirà definitivament sobre la mesura un cop es resolguin els recursos pendents als tribunals d'apel·lació, cosa que podria passar a mitjans de l'any que ve.

ARXIVAT A:
MigracionsTerrorisme
Anar al contingut