París

El Suprem francès confirma la condemna a Total per l'enfonsament de l'"Erika" davant les costes de Bretanya

La petrolera, propietària del cru que transportava el vaixell, va ser condemnada fa dos anys a una multa de 375.000 euros per un "delicte ecològic" i a pagar indemnitzacions per 200 milions d'euros als municipis afectats per l'enfonsament de l'"Erika" davant les costes de Bretanya el 1999.

RedaccióActualitzat
El Tribunal Suprem francès ha confirmat la sentència que el 2010 ja va condemnar la petrolera Total i altres societats per l'enfonsament de l'"Erika" davant les costes de Bretanya el 1999. La petrolera, primera empresa francesa en capitalització borsària i propietària del cru que transportava el vaixell, va ser condemnada a una multa de 375.000 euros per un "delicte ecològic" i a pagar indemnitzacions per 200 milions d'euros als municipis afectats.

La sentència va considerar fa dos anys que Total va contractar un vaixell massa vell i en mal estat i no es va preocupar de la seva seguretat i, per tant, va cometre un "delicte d'imprudència".

La petrolera va recórrer davant del Suprem en considerar que la jurisdicció francesa no era competent, un argument que comptava amb el suport del ministeri públic. Ara, però, el tribunal l'ha rebutjat.
Anar al contingut