Abusos i agressions a persones amb discapacitat
Abusos i agressions a persones amb discapacitat

El Suprem fixa que un tocament sense consentiment és un abús sexual

Una sentència fixa que qualsevol tocament o fregament no consentit amb propòsit sexual implica un atac a la llibertat sexual de l'altre

Actualitzat

El Tribunal Suprem fixa que un tocament sense consentiment és un abús sexual. Una sentència notificada ara fixa que qualsevol tocament o fregament no consentit amb propòsit sexual implica un atac a la llibertat sexual de l'altra persona i, per tant, ha de ser considerat un delicte d'abús no de coaccions.

"Qualsevol acció que impliqui un contacte corporal inconsentit amb significació sexual implica un atac a la llibertat sexual de la persona qui el pateix i, com a tal, ha de ser constitutiu de delicte d'abús sexual previst i penat sense el perjudici que el fet que sigui més o menys greu es reflecteixi en la individualització de la pena."

D'aquesta manera fixa doctrina en un fet que, fins ara, alguns jutges interpretaven com un delicte lleu de lesions, amb penes i multes inferiors. El delicte d'abús sexual està penat entre sis mesos i dos anys de presó mentre el de coaccions preveu de tres mesos a 2 anys de presó.

 

 

L'escrit de la sala penal puntualitza que aquest delicte el pot cometre la persona que fa el tocament o aquella que incita o obliga l'altre a fer aquests tocaments. Sempre que sigui imposat serà abús, independentment de la durada, encara que fos un sol moment.

La sentència del Suprem fa referència al recurs interposat per una dona contra una sentència de l'Audiència de Còrdova que va confirmar l'absolució d'un home acusat d'abús sexual.

 

Notícia relacionada: L'Audiència de Navarra manté en llibertat els 5 membres de La Manada

Anar al contingut