El Suprem fixa que un maltractador ha de tenir sempre una ordre d'allunyament de la víctima

Unifica el criteri per a les audiències provincials, que fins ara resolien de forma diferent

Actualitzat

El Tribunal Suprem ha fixat que una condemna per maltractaments a la parella o l'exparella, encara que no causi lesions, ha de comportar obligatòriament una ordre d'allunyament. La decisió unifica el criteri per a les audiències provincials, que fins ara havien resolt de forma diferent.

D'aquesta manera, s'equipara aquesta situació amb les condemnes que sí que generen danys. El tribunal argumenta que la decisió és una "interpretació d'acord amb la protecció a les víctimes de violència de gènere".

I afegeix que el Codi Penal ja castiga amb les mateixes penes de presó tant un agressor que causa lesions que requereixen assistència mèdica com un que no causa lesions. Per això, considera que tots dos casos han de comportar sempre una ordre d'allunyament.

Prohibició d'acostar-s'hi durant dos anys

El cas concret que s'ha examinat parteix d'un recurs de la fiscalia contra una sentència prèvia de l'Audiència Provincial de Madrid que va anul·lar la prohibició a un home d'acostar-se a la seva parella, a qui va donar una bufetada i altres cops. Els fets van passar en un carrer de Getafe, i tot i que la dona va patir contusions i ferides, no va haver de rebre atenció mèdica. Ara l'home, durant dos anys, no es podrà acostar a 500 metres de la víctima, al seu domicili o al lloc de treball.

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Violència masclista
Anar al contingut