Pablo Casado, el líder del PP
Pablo Casado, el líder del PP

El Suprem fa cas a la fiscalia i descarta investigar Pablo Casado pel seu màster

El tribunal assumeix el criteri de la fiscalia tot i que el jutge de primera instància havia vist indicis de prevaricació i suborn impropi

Actualitzat

El Tribunal Suprem descarta investigar Pablo Casado pel seu màster. La sala penal ha acordat que no obrirà cap causa perquè no hi veu "indicis consistents" de participació delicitiva de Casado.

D'aquesta manera, el Tribunal Suprem ha assumit el criteri de la fiscalia i creu que el líder del PP no és responsable dels delictes de prevaricació i suborn impropi, tot i els indicis que la jutge de primera instància havia vist en el Màster Oficial en Dret Autonòmic i Local que el president del PP va cursar a la Universitat Rey Juan Carlos de Madrid (URJC) en el curs acadèmic 2008-2009.

Tot i que el Suprem considera que no hi ha indicis que revelin un "acord previ" que beneficiés Casado i, per tant, considera que no se l'ha d'investigar, la interlocutòria recull que s'ha dispensat tracte de favor a Casado.

"Encara que pugui es considerar que de les actuacions resultin indicis que s'ha dispensat un tracte favor a l'aforat, i que això pogués merèixer un altre tipus de consideracions alienes al Dret Penal i, per tant, a la competència que la Constitució i la Llei atribueixen en aquesta sala, de l'exposició raonada no resulten indicis consistents que existís un acord previ o simultani de l'aforat amb els responsables del màster perquè aquest tracte li fos dispensat ni tampoc que l'aforat hagi fet cap acte d'aportació rellevant, així com que pugui valorar-se com a cooperació necessària, o una altra participació de menor intensitat, un presumpte delicte de prevaricació, pel que no es justifica l'obertura d'una causa penal".

El PP destaca que el president del partit sempre ha donat la cara perquè sempre ha confiat que es faria justícia. El número 2 del partit, Teodoro García, ha dit que "la veritat s'obre pas" i ha defensat la figura de Casado.

"El PP ja ho sabia i ara tot Espanya també, el Suprem ratifica que és un professional honest i honrat amb una trajectòria irreprotxable"

Després de la decisió del Suprem, el PP treu pit i ataca el govern espanyol.

"Que deixin de corregir els treballs a Casado i es dediquin a treballar per Espanya"

ARXIVAT A:
Pablo Casado
Anar al contingut