Jordi Cuixart a la seu d'Òmnium, pocs dies abans d'entrar a la presó (ACN)
Jordi Cuixart a la seu d'Òmnium, pocs dies abans d'entrar a la presó (ACN)
Madrid

El Suprem desestima la petició de Cuixart d'expulsar Vox de la causa del procés

Va argumentar que el partit fa servir l'acusació popular per fer "propaganda electoral"

RedaccióActualitzat

El Tribunal Suprem ha desestimat aquest dimarts la petició del president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, d'expulsar el partit d'ultradreta Vox de la causa del procés contra els líders independentistes catalans.

Quan ho va demanar, Òmnium va argumentar que Vox fa un ús fraudulent de la figura de l'acusació popular per fer-la servir de "pol d'atracció electoral". La petició de Cuixart també sostenia que, amb l'acusació, aquest partit busca legitimar "idees que contravenen" la Constitució.

En la seva argumentació per rebutjar la petició, el Suprem diu que en diverses ocasions ja ha demanat que es reguli aquesta matèria per evitar que la política es traslladi als processos penals, però que l'actual marc jurídic autoritza la presència de partits.

Notícia relacionada: Vox, el partit que ha crescut a base de querelles polítiques mediàtiques

62 anys de presó

Vox demana 62 anys de presó per a Cuixart i també per a Jordi Sànchez. A tots dos els acusa de dos delictes de rebel·lió i un d'organització criminal.

Aquesta petició de condemna contrasta amb la de la Fiscalia, que demana 17 anys per a cadascun, també per rebel·lió, i encara més amb la de l'Advocacia de l'Estat, que en demana 8 per sedició.

 

ARXIVAT A:
VoxProcés catalàJudici procésÒmnium CulturalJordi Cuixart
Anar al contingut