Mèxic

El Suprem de Mèxic declara constitucional el matrimoni de parelles homosexuals, mentre que a Califòrnia tornen a quedar bloquejats

La Cort Suprema de Justícia de Mèxic ha declarat constitucional el matrimoni i el dret d'adopció de les parelles homosexuals. A Califòrnia, Estats Units, en canvi, se'n bloquegen els casaments com a mínim fins al desembre. El Tribunal d'Apel·lacions ha suspès les bodes que s'havien de reprendre aquest dimecres fins que es resolguin tots els recursos d'inconstitucionalitat presentats.

Actualitzat
La Cort Suprema de Justícia de Mèxic ha declarat constitucional el dret de les parelles homosexuals al matrimoni i a l'adopció a la capital del país.

El Suprem de Mèxic ha declarat constitucionals els matrimonis entre parelles del mateix sexe i el dret a adoptar criatures, després de que el fiscal general de la república havia presentat un recurs contra l'article del Codi Civil que legalitzava la unió entre persones del mateix sexe al Districte Federal.

Els jutges de la Cort Suprema han fet èmfasi en el fet que si l'adopció és un dret de qualsevol matrimoni, seria discriminatori negar la possibilitat d'adoptar criatures a les parelles del mateix sexe.

A l'estat nord-americà de Califòrnia l'autorització dels matrimonis gais ha tornat a quedar bloquejada

Els casaments entre parelles homosexuals han quedat bloquejats, almenys fins al mes de desembre, a l'estat nord-americà de Califòrnia. Un tribunal federal d'apel·lació avalua si aquests enllaços són constitucionals.

Els matrimonis homosexuals havien quedat prohibits a Califòrnia, però la setmana passada un magistrat de San Francisco va emetre una ordre judicial que permetia reprendre els casaments entre homosexuals en aquest estat a partir d'aquest dimecres.

Ara, però, s'està valorant la constitucionalitat d'aquests enllaços. La batalla sobre la legalitat d'aquests matrimonis s'ha anat qüestionant des de l'any 2000, quan els electors la van aprovar a les urnes.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut